Kuskus s čokoládou a kokosom
bezlepková sypká zmes na prípravu hotového pokrmu
Kuskus je v podstate cestovina, ktorá pôvod v severnej Afrike a do Európy sa dostala vďaka severoafrickým prisťahovalcom. Dnes sa kuskus vyrába priemyselne ako polotovar.
Ako správne pripraviť kuskus s čokoládou a kokosom?
Z jedného balenia (75 g) pripravíme 1 porciu (jedna porcia zodpovedá cca 210 g hotového výrobku).
Návod na prípravu:
- Obsah sáčku nasypeme do misky a prilejeme 150 ml horúcej vody.
- Zmes dobre premiešame a necháme 7-10 minút odpočinúť pod pokrievkou.
- Hotový kuskus pred konzumáciou ešte dôkladne premiešame a podávame ako samostatný pokrm, alebo ako prílohu k rôznym druhom mäsa a pod.
NÁŠ TIP: zmes môžete použiť aj ako zavárku do polievok. Za 10 minút pripravíte chutnú prílohu, nielen k rôznym druhom mäsa, ale napríklad aj ako základ do šalátov alebo ako zmes k zapekaniu.
Zloženie produktu:
Kukuričný kuskus, sušená srvátka, cukor, sušené slivky 4%, instantná kukuričná kaša, mletá škorica 1,1%, aróma
Skladovanie:
Skladujte v suchu.
Výživové údaje na 100 g hotového výrobku:
energetická hodnota 534 kJ / 126 kcal; tuk 1,7 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 1,0 g; sacharidy 25 g, z toho cukry 7,7 g; vláknina 0,3g; bielkoviny 2,5 g; soľ 0,01 g.

Prihlásiť sa