Kuskus je v podstate cestovina, ktorá pôvod v severnej Afrike a do Európy sa dostala vďaka severoafrickým prisťahovalcom. Dnes sa kuskus vyrába priemyselne ako polotovar.
Ako správne pripraviť kuskus s čokoládou a kokosom?
Z jedného balenia (75 g) pripravíme 1 porciu (jedna porcia zodpovedá cca 210 g hotového výrobku).
Návod na prípravu:
Obsah sáčku nasypeme do misky a prilejeme 150 ml horúcej vody.
Zmes dobre premiešame a necháme 7-10 minút odpočinúť pod pokrievkou.
Hotový kuskus pred konzumáciou ešte dôkladne premiešame a podávame ako samostatný pokrm, alebo ako prílohu k rôznym druhom mäsa a pod.
NÁŠ TIP: zmes môžete použiť aj ako zavárku do polievok. Za 10 minút pripravíte chutnú prílohu, nielen k rôznym druhom mäsa, ale napríklad aj ako základ do šalátov alebo ako zmes k zapekaniu.
Výživové údaje na 100 g hotového výrobku: energetická hodnota 534 kJ / 126 kcal; tuk 1,7 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 1,0 g; sacharidy 25 g, z toho cukry 7,7 g; vláknina 0,3g; bielkoviny 2,5 g; soľ 0,01 g.