Kuskus so sušeným špenátom a teffom
bezlepková sypká zmes na prípravu hotového pokrmu
Kuskus je v podstate cestovina, ktorá pôvod v severnej Afrike a do Európy sa dostala vďaka severoafrickým prisťahovalcom. Dnes sa kuskus vyrába priemyselne ako polotovar.
Ako správne pripraviť kuskus so sušeným špenátom a teffom?
Z jedného balenia (60 g) pripravíme 1 porciu (jedna porcia zodpovedá cca 210 g hotového výrobku).
Návod na prípravu:
-
Obsah sáčku nasypeme do misky a prilejeme 150 ml horúcej vody. Môžeme pridať 1 čajovú lyžičku olivového oleja.
-
Zmes dobre premiešame a necháme 7-10 minút odpočinúť pod pokrievkou.
-
Hotový kuskus pred konzumáciou ešte dôkladne premiešame a podávame ako samostatný pokrm, alebo ako prílohu k rôznym druhom mäsa a pod.
NÁŠ TIP: zmes môžete použiť aj ako zavárku do polievok. Za 10 minút pripravíte chutnú prílohu, nielen k rôznym druhom mäsa, ale napríklad aj ako základ do šalátov alebo ako zmes k zapekaniu.
Zloženie produktu:
kukuričný kuskus, sušené plnotučné mlieko, sušená zmes: paštrnák, mrkva, cibuľa, petržlen, pažítka; teffové vločky 4%, sušený cesnak, morská soľ, sušený špenát 2,5%, kurkuma, korenie čierne mleté.
Skladovanie: Skladujte v suchu.
Výživové údaje na 100 g hotového výrobku:
energetická hodnota 410 kJ / 97 kcal; tuk 1,0 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0,5 g; sacharidy 19 g, z toho cukry 1,9 g; bielkoviny 2,6 g; soľ 0,82 g.

Prihlásiť sa