Kuskus je v podstate cestovina, ktorá pôvod v severnej Afrike a do Európy sa dostala vďaka severoafrickým prisťahovalcom. Dnes sa kuskus vyrába priemyselne ako polotovar.
Ako správne pripraviť kuskus so sušenými paradajkami a bylinkami?
Z jedného balenia (60 g) pripravíme 1 porciu (jedna porcia zodpovedá cca 210 g hotového výrobku).
Návod na prípravu:
Obsah sáčku nasypeme do misky a prilejeme 150 ml horúcej vody. Môžeme pridať 1 čajovú lyžičku olivového oleja.
Zmes dobre premiešame a necháme 7-10 minút odpočinúť pod pokrievkou.
Hotový kuskus pred konzumáciou ešte dôkladne premiešame a podávame ako samostatný pokrm, alebo ako prílohu k rôznym druhom mäsa a pod.
NÁŠ TIP: zmes môžete použiť aj ako zavárku do polievok. Za 10 minút pripravíte chutnú prílohu, nielen k rôznym druhom mäsa, ale napríklad aj ako základ do šalátov alebo ako zmes k zapekaniu.
Výživové údaje na 100 g hotového výrobku: energetická hodnota 379 kJ / 89 kcal; tuk <0,5 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1 g; sacharidy 20 g, z toho cukry 2,3 g; bielkoviny 1,6 g; soľ 0,86 g.