Každý z nás si spomína na nádherné dni z detstva, keď nám rodičia, alebo starí rodičia skrášlili chvíle chutným pudindom. Ten BIO s tekvicou a banánom od Amylon-u spĺňa všetky požiadavky potrebné k tomu, aby nám tieto chvíle znovu pripomenul.
Puding je výnimočný v tom, že je bezlepkový a môžu ho jesť aj celiatici. Puding možno uvariť aj s náhražkami mlieka ako je ovsený, či sójový nápoj. Hotový puding je určený na rýchlu spotrebu.
Ako si pripraviť BIO puding s tekvicou a banánom bez lepku?
Z 1/2 l mlieka odlejeme asi 350 ml do varnej nádoby.
Pridáme 1 lyžicu cukru (cca 20g) a privedieme do varu.
Do zvyšku mlieka vysypeme obsah vrecka.
Dobre rozmiešanú zmes vylejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania varíme asi 2 minúty.
Zloženie: BIO ryžový škrob (95,6%), BIO sušená tekvica (3,6%), prírodná aróma.
Výživové údaje:
Energetická
hodnota
Tuky
(nasýt.mast.kyseliny)
Sacharidy
(cukry)
Bielkoviny
Soľ
kJ
kcal
g
g
g
g
g
g
na 100 g hotového výrobku
338
80
1,3
0,9
14
8
3
0,09
**%
4
4
2
4
5
9
6
1,5
** Referenčná hodnota príjmu u priemernej dospelej osoby (8400 kJ/2000 kal)