Chemie na talíři

výrobca: Grada EAN: 9788027128815
15,70 €
Skladom - Doručenie do 3 pracovných dní
Kniha, ktorá ponúka pestré čítanie s obrovským množstvom prekvapivých, zábavných a fundovaných informácií.
Doprava zadarmo
pri nákupe nad 80 €
Lokálny výrobok zo Slovenska alebo Čiech
Doručenie do 3 pracovných dní

Chemie na talíři


„Nikdy never chemikovi, ktorý nevie variť.“

Čo sa stane, keď pustíte do kuchyne niekoho, kto sa vyzná v chémii? Bude výsledkom chutné jedlo, alebo explózie? V prípade Ondreja Dvořáka vám garantujeme to prvé, a dostanete ešte obrovské množstvo prekvapivých, zábavných, zaujímavých a fundovaných informácií.
O tom, aké chemické a fyzikálne procesy sú zodpovedné za stredne prepečený hovädzí steak, omamnú vôňu vyprážaného rezňa, chrumkavú zeleninu, alebo tú najlepšiu domácu zmrzlinu… vzorce ešte nikdy neboli také prístupné a zábavné!

Držíte v rukách knihu, ktorá ponúka skutočne pestré čítanie. Výklad o chemických vlastnostiach základných potravín ako cukor, mlieko, maslo, mäso či voda vystrieda exkurz do zákutia mongolskej kuchyne.
Od popisu princípu vnímania chutí sa dostaneme k tomu, prečo sú niektoré papričky naozaj veľmi pálivé, dozvieme sa, za čo je v kuchyni zodpovedná Maillardova reakcia a len tak mimochodom sa naučíme, ako pripraviť steak podľa našich predstáv. Aj taká totiž môže byť chémia: skutočne praktická veda, úzko prepojená s našimi každodennými životmi.



Vaše hodnotenie

Vlastnosti

Výrobca Grada
Autor Dvořák Ondřej
Jazyk český
Počet strán 208
Rok vydania 2021
Väzba brožovaná
Rozmer 163×235 mm
Hmotnosť 512 g
Farba Neurčená
Daň 10%
Cena platná od 23. 04. 2024

Súvisiace produkty