Použitie: klasická prísada do všetkých typov jedál, vyššia pálivosť. Pálivosť je v papričke rozložená nerovnomerne, najvyššia je v oblasti so semiačkami.
Príprava: Do jedla pri varení použijete priamo suché kúsky, alebo zalejete vriacou vodou a necháte ich 25 minút odstáť (rehydratácia), potom použijete do receptu podľa potreby. Tiež môžete pomlieť na prášok, alebo rozdrviť na hrubšie kúsky.
Sušené chilli Carolina Reaper zloženie:
plod sušenej papričky Carolina Reaper
Balenie: 10g
Pestované: na Slovensku
Chilli Manufaktúra - o firme
je značkou poctivej výroby potravín, inšpirovaná starostlivo spracovanými kvalitnými a prírodnými surovinami
je rodinná firma s vlastným pestovaním chilli a tradičným spracovaním zeleniny a ovocia
je výrobcom zdravých potravín pre každého gurmána, ktorý ocení výrobky, ktoré neobsahujú žiadne éčka, konzervanty, ani zahusťovadlá či škrob - 100% NATURAL
Menej je viac
100% Natural Chilli produkty vyrábame v malých výrobných dávkach, s maximálnou starostlivosťou a odborným dohľadom na všetky kroky od pestovania až po výrobu a balenie.
Cieľ spoločnosti:
"Cieľom je vytvárať zdravé a kvalitné produkty – také, ktoré vždy bez váhania ponúkneme aj svojim najbližším."
* Scovilleho stupnicameria pálivosť paprík a čili papričiek. Papričky obsahujú látku kapsaicín, ktorá spôsobuje pálenie tým, že stimuluje receptory nervových zakončení jazyka. Počet Scoville jednotiek pálivosti (Scoville heat units, SHU) zodpovedá prítomnému množstvu kapsaicínu.