J. Vince Bulgur tmavý s paradajkami a cibuľou
Pšeničný bulgur je vyrábaný namáčaním a sušením pšenice. Pri tomto procese dochádza k premene škrobov na cukor a tým sa stáva zrno ľahko stráviteľným a vystupuje jeho nezameniteľná, ľahko oriešková-obilná chuť.
Prečo je bulgur zdravý?
U bulguru sa cení jeho jednoduchá príprava, oriešková chuť, ľahká stráviteľnosť, vysoká nutričná hodnota a vysoký obsah vlákniny, sacharidov, vitamínov – najmä vitamínu A a nízky obsah tuku. Je bohatý na fosfor, horčík, selén a železo. Čo sa týka zdravotných benefitov pre ľudské telo, tak vláknina obsiahnutá v bulgure podporuje správnu činnosť čriev a nervovej sústavy. Znižuje napr. chuť na sladké a dokáže skvele zasýtiť. Pomáha urýchľovať metabolizmus a pomáha detoxikovať hrubé črevo.
Návod na prípravu:
1 šálku bulguru zalejeme 2 šálkami vriacej vody pridáme trošku olivového oleja a zakryté varíme 5 minút.
Zloženie: 96% pšenica, 4% paradajkové vločky, cibuľa, pór
Alergény: obsahuje lepok
Výživové údaje na 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1379,95kJ / 329,66kcal; tuky: 1,14g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,02g; sacharidy: 65,79g, z toho cukry 5,6g; bielkoviny: 12,37g; soľ 0,01g
Skladovanie: Skladovať na suchom a tmavom mieste.
Prihlásiť sa