Pšenica potravinárska letná obsahuje veľa vlákniny, vitamíny skupiny A, B, E, prvky draslík, horčík, sodík, zinok, magnézium, vápnik, mangán. Obsahuje 60% škrobu a väčšie množstvo sacharidov, bielkovín. Pšenica dodáva telu esenciálne mastné kyseliny, posilňuje obranyschopnosť, reguluje trávenie a hladinu cukru a cholesterolu v krvi. Konzumácia celozrnného pečiva aspoň v pomere 50% bielej múky a 50% čerstvej celozrnnej chráni pred zápchou.
Pšenicu možno konzumovať naklíčenú i uvarenú, pomlieť na múku, popr. pripraviť pšeničný čaj.
Zloženie: zrno pešenice potravinárskej letnej
TIP na prípravu pšeničného čaju: Pšeničný čaj pripravíme zo 4 kopcovitých PL pšeničných zŕn, ktoré varíme 40 minút v 1/2 vody. Scedíme a popíjame. Čaj má sladkú aj mierne kyslú chuť.
Priemerné výživové údaje na 100 g výrobku: energia: 1415 kj / 338 kcal; Tuky: 1,6 g; z toho nasýtené mastné kyseliny 0,2g, Sacharidy: 75,8 g; z toho cukry 1,0g, Vláknina 15,1g, Bielkoviny: 10,3 g; Soľ: 1,5 g.