Horčica je jemne pikantná, chuť sa veľmi podobá bežnej horčici, ktorú poznáte. Horčica z červenej repy má v kuchyni široké využitie. Či už k mäsu alebo údeninám, do omáčok na farbu a pikantnú chuť alebo do nátierok studenej kuchyne.
TIP: So špekáčikom opečeným na ohníku to je veľká dobrota.
Červená repa by mala mať svoje pevné miesto v našom jedálničku.
Účinky červenej repy
obsahuje veľké množstvo vitamínov a minerálov
znižuje krvný tlak, posilňuje nervový systém
kremík v nej obsiahnutý blahodárne pôsobí na kosti, vlasy a nechty
pomáha proti kôrnateniu ciev, posilňuje pečeň a žlčník
odporúča sa ako súčasť prevencie onkologických ochorení a ako posilňovacia strava pri chemoterapii
podporuje vylučovanie vody a škodlivých látok
Skladovanie: pri izbovej teplote, po otvorení skladujte v chlade
Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota 1011 kJ / 242 kcal; tuky 13 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0,7 g; sacharidy 15,0 g, z toho cukry 11,0 g; bielkoviny 14,0 g; soľ 0,38 g.