Amarantové vločky sa výborne hodia na prípravu kaší, dezertov alebo rôznych cereálnych zmesí. Sú prirodzene bezlepkové a sú vhodné aj pre celiatikov. Majú jemne orieškovú chuť a po zaliatí vodou rýchlo mäknú.
Dôležité vlastnosti amaranthového zrna:
podporuje obranyschopnosť tela a chráni organizmus
podporuje činnosť, vitalitu mozgu a hrubého čreva, vhodné pri zápche
prevencia pred kardiovaskulárnymi ochoreniami, znižuje vysoký cholesterol
podporuje tvorbu červených krviniek (anémia) a je vhodný pri osteoporóze
Amarant je základom pre vyváženú stravu obsahom minerálnych látok (Ca, Mg, Fe, vitamíny B, C, E).
Návod na použitie: Amarantové vločky môžeme konzumovať priamo aj bez akejkoľvek úpravy. Stačí ich zaliať vodou, zmiešať s jogurtom a výživné raňajky máte pripravené.
Zloženie: amaranthové vločky BIO
Alergény: prirodzene bezlepková surovina
Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 1560kJ / 373kcal; tuky: 6,5g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 1,2g; sacharidy: 57g, z toho cukry 2g; bielkoviny: 14g; soľ 0g