Organické zrná zelenej kávy sa získavajú zo semien kávovníka nepraženým procesom, spracované max. do 42 °C. Výsledkom je zelená káva odlišná od tej tradičnej praženej kávy. Má svetlo zelenú farbu a chutí skôr ako bylinný čaj s kofeínom, vitamínmi E, C, B3. Je zdrojomželeza, vápnika, selénu a prírodných antioxidantov.
Zelená káva obsahuje kyselinu chlorogénovú a polymerické fenoly, tie patria medzi silné antioxidanty a pomáhajú pri detoxikácii organizmu. Pozitívne vplývajú na vysoký krvný tlak, podporujú spaľovanie tukov a urýchľujú funkciu metabolizmu.
Zelená káva - zloženie:
100% zelená káva
Príprava zelenej kávy:
Horúcou vodou zalejeme 1-2 lyžičky zelenej kávy. Vriacou vodou zalievať neodporúčame pre zachovanie väčšieho množstva živín. Zelenú kávu si môžete vychutnať 2 až 3-krát denne. Nakoľko obsahuje kofeín, neodporúčame ju piť večer a osobám citlivým na kofeín. Výživové údaje na 100 g / 100 ml: