Nominal Zmes na chlieb s ľanovou vlákninou 500g

výrobca: NOMINAL EAN: 8594010190308
3,11 €
Skladom - Doručenie do 3 pracovných dní
Bezlepková zmes na prípravu chutného a zdravého chleba.
Doprava zadarmo
pri nákupe nad 80 €
Lokálny výrobok zo Slovenska alebo Čiech
Doručenie do 3 pracovných dní

Zmes na chlieb s ľanovou vlákninou pre zdravie


BEZ LEPKU
Neobsahuje mlieko, vajcia, umelé farbivá, arómy ani konzervačné látky.

Zmes na chlieb:

Určite ste to niekedy zažili - kráčate okolo pekárne a z okienka vás očarí vôňa čerstvo pečeného chleba. So zmesou Nominal si môžete podobný zážitok dopriať kedykoľvek doma. Ľahko a rýchlo - nemusíte byť žiadny pekár.

Stačí trocha vody, kvapka oleja, štipku droždia a klasická domáca rúra.
Odmenou vám bude krásne voňavý teplý chlieb, na ktorom si nielen skvele pochutíte, ale s ktorým urobíte aj niečo pre svoje zdravie - je bohatý na vlákninu a vhodný pre bezlepkovú diétu. Do zmesi si ešte podľa chuti môžete pridať napríklad sezamové či tekvicové semienka.

Prečo táto zmes obsahuje ĽANOVÚ MÚKU?

Ľanová múka sa vyrába z ľanových semienok lisovaných za studena, čiastočne zbavených oleja.
Takto sa predĺži trvanlivosť semien a zvýši podiel cenných látok.

Obsahuje množstvo vitamínov, minerálov a omega 3 mastných kyselín.
Je skvelým zdrojom vlákniny, vitamínov skupiny B a kyseliny listovej. Obsahuje tiež značné množstvo horčíka a rastlinných bielkovín.

ĽAN:
  • je vynikajúcim pomocníkom pri tráviacich problémoch, hlavne pri zápche
  • pomáha pri prevencii a liečbe rakoviny
  • pomáha znižovaní zlého cholesterolu v krvi
  • výborne prečisťuje črevá



Jeden recept
na domáci chlieb ako TIP:
  • (Z 500 g suchej zmesi upečieme chlieb o hmotnosti približne 900g.)
  • 500 g zmesi na chlieb
  • 475 ml vody
  • 20 ml oleja
  • 15 g čerstvého alebo cca 5 g sušeného droždia


Postup:

Podľa receptu zmiešame všetky suroviny naraz a premiesime. Dobre spracované cesto necháme chvíľku odpočinúť (cca 5 min) a potom ním naplníme DÔKLADNE vymazanú formu. Tvarovať môžeme ľahko naolejovanými dlaňami alebo môžeme podsypávať napríklad hladkou pohánkovou múkou. Vytvarovaný valček z cesta môžeme tiež obaliť v zmesi semienok.

Chlebovú formu plníme cca do 3/5. Necháme kysnúť 45-60 min. (pri teplote 35 °C) a chránime pred skôrnatením. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 50-60 min. Volíme spodný a horný ohrev. Pre prípravu drobnejšieho pečiva (buľky, dalamánky, bagetky, či ciabatty) uberieme z receptúry asi 20 ml vody. Spracovávame ako chlieb. Pre pečenie bagiet volíme radšej vlnitý plech. Menšie kusy kysnú cca 40 min., potom pečieme pri vyššej teplote (aj 220 °C) asi 20-25 min.

Zloženie:
deproteinovaný pšeničný škrob, pšenová múka, lupinová múka, zemiakové vločky, ľanová múka (4%),
zahuťovadlo - guarová múka, cukor, soľ, korenie na chlieb

Priemerné výživové hodnoty na 100 g zmesi:
energia 1434 kJ/339 kcal; tuky 1,7 g, z toho nenasýtené mastné kyseliny 0,3 g;
sacharidy 70 g, z toho cukry 3,7 g; vláknina 8,2 g; bielkoviny 6,8 g; soľ 2 g.

Skladovanie:
Skladujte v suchu dobre uzavreté.

Výrobca:

Vaše hodnotenie

Vlastnosti

Štítky Bez laktózy, Bez lepku
Výrobca NOMINAL
Krajina pôvodu Česká republika
Farba Neurčená
Hmotnosť 500g
Čo vás trápi? Celiakia, Diéta, Cholesterol, Podpora trávenia, Tenké a hrubé črevo, Zápcha
Daň 20%
Cena platná od 19. 04. 2024