Zmes na chlieb s pohánkovou vlákninou
BEZ LEPKU
Neobsahuje mlieko, vajcia, umelé farbivá, arómy ani konzervačné látky.
Zmes na chlieb:
Určite ste to niekedy zažili - kráčate okolo pekárne a z okienka vás očarí vôňa čerstvo pečeného chleba. So zmesou Nominal si môžete podobný zážitok dopriať kedykoľvek doma. Ľahko a rýchlo - nemusíte byť žiadny pekár.
Stačí trocha vody, kvapka oleja, štipku droždia a klasická domáca rúra.
Odmenou vám bude krásne voňavý teplý chlieb, na ktorom si nielen skvele pochutíte, ale s ktorým urobíte aj niečo pre svoje zdravie - je bohatý na vlákninu a vhodný pre bezlepkovú diétu. Do zmesi si ešte podľa chuti môžete pridať napríklad sezamové či tekvicové semienka.
Prečo POHÁNKA?
Chlieb pre zdravie z celozrnnou pohánkou je úplne unikátny výrobok, ktorý bol v r. 2008 ocenený na Medzinárodnom potravinárskom veľtrhu Salima v kategórii TRENDY.
Výrobok spĺňa náročné požiadavky nielen pre bezlepkovú diétu, ale aj diétu diabetickú.
Má priaznivý glykemický index a vysoký obsah vlákniny predovšetkým z celozrnnej pohánky. Svojou štruktúrou, farbou i chuťou je podobný tmavým typom chleba. Spĺňa požiadavky zákazníka na zdravý a chutný chlieb.
POHÁNKA
- má priaznivý vplyv na cievny systém, pečeň i tráviace ústrojenstvo
- vďaka obsahu rutínu zvyšuje pružnosť krvných kapilár a reguluje vysoký krvný tlak
- priaznivo ovplyvňuje krvný obeh
- pozitívne vplýva na prekrvenie končatín, aj kŕčové žily, či hemeroidy
Recept na domáci chlieb ako TIP:
(Z 500 g suchej zmesi upečieme chlieb o hmotnosti približne 900g.)
- 500 g zmesi na chlieb
- 440 ml vody
- 20 ml oleja
- 15 g čerstvého alebo cca 5 g sušeného droždia
Postup na prípravu domáceho chleba:
Podľa receptu zmiešame všetky suroviny naraz a premiesime. Dobre spracované cesto necháme chvíľku odpočinúť (cca 5 min) a potom ním naplníme DÔKLADNE vymazanú formu. Tvarovať môžeme ľahko naolejovanými dlaňami alebo môžeme podsypávať napríklad hladkou pohánkovou múkou.
Vytvarovaný valček z cesta môžeme tiež obaliť v zmesi semienok. Chlebovú formu plníme cca do 3/5. Necháme kysnúť 45-60 min. (pri teplote 35 °C) a chránime pred skôrnatením. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 50-60 min. Volíme spodný a horný ohrev.
Zloženie:
deproteinovaný pšeničný škrob, celozrnná pohánková múka (12%), lupinová múka,
ľanové semiačko, zahuťovadlo - guarová múka, cukor, soľ, korenie na chlieb
Priemerné výživové hodnoty na 100 g zmesi:
energia 1425 kJ/337 kcal; tuky 1,7 g, z toho nenasýtené mastné kyseliny 0,3 g; sacharidy 68 g, z toho cukry 3,8 g; vláknina 10,5 g; bielkoviny 7,2 g; soľ 2 g.
Skladovanie:
Skladujte v suchu dobre uzavreté.
Výrobca: