Zmes na zemiakové cesto
BEZ LEPKU
Použitie tejto zmesi v mnohých receptúrach ponúka rozšírenie možností na zdravé a chutné stravovanie.
Zmesi na cestá
Naše zmesi na cestá napĺňajú vo všetkých ohľadoch štandardy výrobkov Nominal - sú vyrábané z kvalitných surovín (bez lepku, umelých farbív či ochucovadiel), ich prípravu zvládne aj dieťa, a či už z nich vykúzlite ovocné knedle ako od babičky, zemiakové placky s majoránkou, či báječné halušky so syrom alebo špenátom, bude sa po nich olizovať celá rodina, alebo tiež žiaci v školských jedálňach a ich rodičia v reštauráciách.
Cestá z našich zmesí budú pýchou akékoľvek stravovne, kde to so zdravím a spokojnosťou hostí myslia úprimne.

Jeden recept na zemiakové knedlíky ako TIP:
- 400 g zmesi na zemiakové cesto
- 600 ml studenej vody
Postup:
Suroviny dáme do misy a zamiešame. Cesto necháme asi 5 až 10 minút odležať.
Potom ho vytiahneme a ešte raz pred tvarovaním rukami premiesime.
Tvarujeme valčeky s priemerom asi 3 cm, ktoré postupne vkladáme do vriacej mierne osolenej vody.
Varíme podľa veľkosti približne 15 minút. Po uvarení je dobré nechať knedlík chvíľu "zatiahnuť" a až potom krájať na plátky.
Zloženie:
zemiakové vločky (34%), pšenová múka, kukuričná múka, kukuričný škrob, ryžová múka, zemiakový škrob, zahuťovadlo - guarová múka, soľ, kypriaca látka (E450, E500)
Alergén: oxid siričitý
Priemerné výživové hodnoty na 100 g zmesi:
energia 1467 kJ/346 kcal; tuky 1,7 g, z toho nenasýtené mastné kyseliny 0,3 g;
sacharidy 74 g, z toho cukry 0,4 g; vláknina 6 g; bielkoviny 5,8 g; soľ 1,5 g.
Skladovanie:
Skladujte v suchu dobre uzavreté.
Výrobca:

Prihlásiť sa