Flaviol Repkový olej panenský 250ml

výrobca: BIO-plus EAN: 8588000878178
3,45 €
Momentálne vypredané
Momentálne vypredané
V studenej kuchyni, do šalátov, nátierok. Vhodný v kombinácii s olivovým olejom.
Momentálne vypredané
V studenej kuchyni, do šalátov, nátierok. Vhodný v kombinácii s olivovým olejom.
Doprava zadarmo
pri nákupe nad 80 €
Lokálny výrobok zo Slovenska alebo Čiech
Doručenie do 3 pracovných dní

Repkový olej panenský


Zloženie:
100% repkový olej zo semien repky olejnej lisovaný za studena.

Charakteristika:
olej vyrobený lisovaním repkových semien za studena pri teplote 40°C si zachováva prirodzené vitamíny.

Repkový olej sa považuje za jeden z najhodnotnejších domácich olejov, práve pre vysoký obsah omega-3 mastných kyselín a vitamínu E, K, cholínu. Zo všetkých olejov, ktoré sa používajú v tradičnej kuchyni má najnižší objem nasýtených mastných kyselín. Kyselina olejová zastúpená v repkovom oleji je v množstve podobnom olivovému oleju. Možno sa aj preto repke olejnej hovorí oliva severu.

Obsahuje kyselinu linolénovú - omega 3 mastnú kyselinu v ideálnom pomere 1:2-3, ako aj kyselinu olejovú - omega 9 mastnú kyselinu.

Vedeli ste, že?

Repkový olej niesol v minulosti prívlastok zlatý? V dávnej minulosti sa využíval na svietenie, v potravinárstve sa začal používať počas vojny, keď ľudí trápila potravinová núdza. Prvé repkové oleje obsahovali vysoký podiel kyseliny erukovej, ktorá nežiadúco pôsobí na srdcový sval.

Obsah kyseliny linolénovej (zo skupiny omega-3 mastných kyselín) v dvoch polievkových lyžiciach, predstavuje dávku, ktorá pokryje dennú fyziologickú potrebu človeka.

Vďaka spomenutým omega-3 mastným kyselinám, využívanie oleja v kuchyni podporí imunitný systém, priaznivo pôsobí na nervové poruchy, odporúča sa ho používať počas tehotenstva. Okrem prevencie srdcovo–cievnych ochorení, jeho pravidelné prijímanie posilňuje funkciu mozgu a zlepšuje koncentráciu.

Prvotná surovina, z ktorej sa olej lisovaný za studena vyrába, má vysoký obsah fytosterolov. Tie vo vysokej miere pozitívne vplývajú na ľudský organizmus (protizápalové účinky, antioxidačné účinky). V súčasnosti prebiehajú výskumy na ich vplyv na znižovanie hladiny cholesterolu (dôsledok znižovania absoprcie cholesterolu v tenkom čreve).

Repkový olej je vyrobený lisovaním repkového semena bez obsahu kyseliny erukovej. Je žltej (jemne nahnedlej farby) a má jemnú, lahodnú chuť. Neobsahuje cholesterol, konzervačné, chemické ani aromatické látky.

Použitie:
v studenej kuchyni, do šalátov, nátierok. Vhodný v kombinácii s olivovým olejom. Podporuje vstrebateľnosť vitamínov (A,D,E,K) rozpustných v tukoch. Množstvo výrobcov dokáže technologickým postupom vyrobiť oleje, ktoré sú vhodné aj na tepelnú úpravu. Nejedná sa však o tento kvalitný za studena lisovaný repkový olej.

Skladovanie: Chráňte pred priamym slnečným žiarením. Po otvorení skladujte v chlade a tme.

Výživové údaje na 100 g výrobku:
energetická hodnota: 3403 kJ / 828 kcal; tuky: 91,98 g; z toho nasýtené mastné kyseliny: 6,53 g; mononenasýtené mastné kyseliny 57,41g, polynenasýtené mastné kyseliny 24,50g, sacharidy: 0 g; z toho cukry: 0 g; bielkoviny: 0 g; soľ: 0 g, vitamín E 23,8mg

Vaše hodnotenie

Vlastnosti

Výrobca BIO-plus
Krajina pôvodu Slovenská republika
Farba Neurčená
Objem 250 ml
Čo vás trápi? Cholesterol, Imunita, Pamäť, Srdcovocievny systém
Daň 20%
Cena platná od 29. 03. 2024

Súvisiace produkty