Ovsený hrnček quinoa, jablko a škorica bez lepku
rýchla príprava, vysoký obsah vlákniny
Ovsený hrnček quinoa, jablko a škorica bez lepku je radený medzi cereálie novej generácie. Tiež známy pod anglickým názvom oat mug cake. Ide o tortu, ktorá je vyrobená z ovsených vločiek ako sypká zmes bez múky, teda je to ideálny doplnok zdravej výživy.
Je vhodný aj ako "dezert" pre nečakanú návštevu. Jeho príprava je veľmi rýchla, za cca 6 minút ho máte naservírovaný.
Čím je výnimočný ovsený hrnček quinoa, jablko a škorica bez lepku?
Je vyrobený z klíčených quinoa lupienkov, ktoré majú celý rad benefitov:
-
vyššia nutričná hodnota
-
lepšia stráviteľnosť
-
príjemná chuť
Vláknina zo zŕn ovsa zasa prispieva k zvýšeniu objemu stolice. Pre zachovanie pevného zdravia je nutné dodržiavať zásady zdravého životného štýlu a konzumovať zdravú a vyváženú stravu.
Ako si pripraviť chutný ovsený hrnček quinoa, jablko a škorica?
Ovsený hrnček je ideálne konzumovať ráno na raňajky. Najlepšie chutí ešte teplý, ale možno si ho pripraviť aj dopredu na výlet, do školy či do práce.
Návod na použitie je veľmi jednoduchý. Balenie 70 g obsahuje jednu porciu.
Obsah vrecka vsypte do väčšieho hrnčeka (250 ml), zalejte asi 90-100 ml studenej vody alebo mlieka (9 polievkových lyžíc) a dobre premiešajte. Nechajte 3-5 minút odstáť, potom vložte do mikrovlnnej rúry a nastavte príkon 700 W a dobu 3-4 minúty, podľa typu mikrovlnnej rúry. Čas pečenia je orientačný. Pri prvom pečení odporúčame čas postrážiť a využiť skúsenosti s vlastnou rúrou. Po ukončení programu pečenia môžete ihneď konzumovať.
Nemáte mikrovlnnú rúru? Nezúfajte, ovsený hrnček možno upiecť tiež v rúre na pečenie. Použite vhodnú nádobu na pečenie (keramické, silikónové, teflónové formičky) a pečte pri 180 stupňoch cca 20 minút.
Pre efekt "dezertu" odporúčame hrnček otočiť hore dnom na tanierik a vyklopiť. Ale samozrejme ho môžete konzumovať rovno z hrnčeka.
Veľmi chutný je v kombinácii s čerstvým ovocím. Ovsený hrnček sa vám môže zdať málo sladký, čo bol zámer výrobcu a ponúka sa možnosť ho dochutiť medovým prelivom, javorovým, datľovými, ryžovým či iným obľúbeným sirupom. Kto chce, môže pridať aj kyslú smotanu alebo aj šľahačku.
Ako čerešnička na torte môže byť strúhaná horká vysokopercentná čokoláda, oriešky, škorica, no proste to, čo máte radi.
TIP: Na prípravu môžete použiť aj >> VIDEONÁVOD <<.
Zloženie: OVSENÉ vločky bez lepku 35%, sušené lupienky z klíčkov červenej quinoa 20%, cukor, mletý ľan, sušená VAJCIA, sušené jablká 5%, olivový olej, kypriace látky (hydrogénvínan draselný, hydrogénuhličitan sodný), kukuričný škrob, rastlinná vláknina, morská soľ, mletá škorica 0,4%, zahusťovadlo (hydrosypropylmetylcelulóza), aróma.
Môže obsahovať stopy mlieka, sóje, orechov a sezamu.
Maximálny obsah lepku 20 mg / kg.
Výživové údaje na 100 g výrobku: energia 1723 kJ / 410 kcal; tuky 13,0 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 2,1 g; sacharidy 57,0 g, z toho cukry 21,0 g; vláknina 9,9 g; bielkoviny 13 g; soľ 1,2 g.
Skladovanie: Skladujte v suchu.