The Pelikans Tapenáda zo sušených paradajok 170g
Tapenáda je pokrm z francúzskej kuchyne, kde sa hojne využíva ako predjedlo na opečených bagetkách. Štruktúrou by sme ju prirovnali k nátierke. Obsahuje kapary (=tapenas), ktoré dodajú produktu prirodzene slanú chuť a šmrnc.
AKO použiť Tapenádu?
Tapenádu si obľúbite aj v cestovinách a krémovom rizote. Určite ju vyskúšajte aj ako základ na pizzu alebo ako súčasť plnky do mäsových pokrmov – je to pecka! Tapenáda sa hodí výborne k syrom, takže Vám poslúži ako rýchle pohostenie pri poháriku vína.
Tagliatelle s tapenádou zo sušených paradajok
Zloženie:
Sušené paradajky 43%, extrakt zo sušených paradajok 20%, žltá cibuľa 20%, extra panenský olivový olej, slnečnicové semienka, kapary, sušené oregano, jablkový ocot, cesnak, cukor, korenie.
Alergény: môže obsahovať stopy orechov
Výživové údaje na 100g:
energetická hodnota 1009 kj/242 kcal, tuky 10,4 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 1,3 g, sacharidy 26,2 g, z toho cukry 17,6 g, bielkoviny 7,8 g, soľ 3,1 g
Skladovanie:
Skladujte mimo priameho slnka pri teplote do 23°C. Po otvorení spotrebujte do 15 dní.
O rodinnej firme The Pelikans
"Varenie je skrátka náš životný štýl a láska na celý život."
Varenie znamená, že viete, čo jete. Sme dvojica Pelikánov s malým Pelikánkom a varenie je našou každodennou zábavou. Baví nás rozmanitosť chutí, vôní a suroviny, ktoré sú pre naše telo prospešné. Chceme sa s Vami podeliť o recepty, postupy a znalosti o jedle, ktoré sme nazbierali za roky varenia, skúmania a cestovania za jedlom.
Do našich produktov dávame len poctivé suroviny, ktoré máme vyskúšané. Základom našich produktov sú čerstvé suroviny ako čerstvé paradajky, papriky, cibuľa, bylinky a tak ďalej. Korenie, na ktorom si zakladáme, je ručne pražené, a potom mleté, aby sme ho pre Vás pripravili v tej najchutnejšej a najvoňavejšej variante. Toto korenie nájdete takmer vo všetkých produktoch, pretože aj ono predstavuje nespočetnú škálu zdravých látok, ktoré si naše telo žiada.
V našich radoch tak môžete vyskúšať Čatní, Dipy, Pestá, Tapenády, Pasty, Omáčky.