Vrecko na uchovanie zeleniny z bambusu a biobavlny – malé
Zelenina zostane čerstvá niekoľkonásobne dlhšie ako pri akomkoľvek inom spôsobe uskladnenia.
Tiež vás mrzí, keď sa vám nakúpená zelenina pokazí skôr, než si na nej stihnete pochutnať? Keď ju potom musíte zbytočne vyhodiť? Udržať zeleninu dlhšie čerstvú aj bez pivnice vám pomôže vrecko z bambusového froté.
Toto vrecko je vlastne "vreckovou pivnicou"pre uchovávanie najmä listovej a koreňovej zeleniny určenou pre tých, ktorí skutočnú pivnicu doma nemajú.
Vďaka svojej veľkosti a tvaru pojme aj poriadnu hlávku šalátu alebo kapusty. Zelenina sa v ňom na rozdiel od plastového vrecka nezaparí a vydrží svieža oveľa dlhšie.
Určite ho vyskúšajte aj na mrkvu, zeler, kaleráb, repu alebo pór.
Nazrite do zákulisia firmy Tierra Verde s Valachom:
Čím je výnimočné vrecko na uchovanie zeleniny?
Vyššia cena, ktorá vás možno prekvapí, je daná unikátnosťou materiálu, z ktorého je vrecko vyrobené. Úplet z bambusového froté a biobavlny vyniká schopnosťou viazať vodu viac než iný textil vyrobený z prírodných vlákien.
Preto vrecko udrží vlhkosť veľmi dlhú dobu. Skvelé je, že úplet je vyrábaný v domácej brnenskej firme.
Ako používať vrecko z bambusu a biobavlny?
Vrecko namočte do vody a vyžmýkajte, aby zostalo vlhké, ale nekvapkala z neho voda. Vložte do neho zeleninu a dajte ho do chladničky alebo na iné chladné miesto.
Vrecko musí byť stále mokré, každý deň kontrolujte uloženú zeleninu a podľa potreby ho vlhčite.
Pred prvým použitím vrecko vyperte. Zrážanlivosť do 15 %. Vrecko perte podľa potreby, ideálne každý týždeň či raz za 14 dní. Naozajstným milovníkom šalátov odporúčame zaobstarať si vreciek viac, aby ich mohli jednoducho striedať.
NÁVOD NA EKOPRANIE vrecka z bambusu a biobavlny
Teplotu prania nastavte najmenej na 40°C, pri väčšom znečistení ju zvýšte na 60°C.