Černicový džem
Pasterizovaný, vyrobený len z čistého ovocia (ostružina černica, jablko). Obsah ovocnej zložky tvorí 100.
Prečo jesť černicový džem?
Žiadna iná bobuľovina neobsahuje toľko kyseliny elagovej ako černica, a preto je dobrým pomocníkom na tlmenie rastu tumorov.
Ako nám Černice pomáhajú?
-
pomáhajú udržiavať zdravé trávenie, regulujú hladinu cukru v krvi, znižujú hmotnosť
-
spomaľujú proces starnutia
-
chránia pred endoteliálnou disfunkciou a vaskulárnou poruchou
-
sú účinné proti makulárnej degenerácii
-
obsahujú bioflavonoidy, ktoré prospievajú žilovému systému, zlepšujú prietok krvi
-
pomáhajú čistiť krv, posilňovať krvné cievy, eliminujú hemoroidy
-
pomáhajú pri bolestiach hrdla a infekciách v ústnej dutine
-
sú analgetikom alebo tlmičom bolesti
Čaj z černicových listov pôsobí protizápalovo, používa sa pri hnačke, na zmiernenie kolík, na upokojenie žalúdočných a črevných slizníc.
Zloženie: ostružina černica 50 %, jablčný koncentrát 49,9%, pektín (pektín.) 0,01%
Výživové údaje na 100 g výrobku:
energetická hodnota 673 kJ/161 kcal; tuky 0,3 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1 g; sacharidy 40,5 g, z toho cukry 36,9 g; bielkoviny 1,0 g; soľ <0,01 g.
Skladovanie:
Skladujte v suchu pri teplote 5 až 24 °C. Chráňte pred priamym slnečným žiarením a mrazom. Po otvorení nespotrebované množstvo skladujte v chlade do 10 °C a spotrebujte do 10 dní.
Prihlásiť sa