Agátový med pochádzajúci z flóry ekologicky čistého prostredia južného Slovenska okolie Moldavy nad Bodvou.
Agátový med je priehľadnej až žltkastej farby s ľahkým zeleným odtieňom.
Agátový med má v dôsledku veľmi vysokého obsahu fruktózy výraznú sladkú chuť s jemnou arómou.
Je veľmi ľahko stráviteľný a preto sa odporúča hlavne pre malé deti a starších ľudí.
Vysoký obsah fruktózy spôsobí dlhú dobu tekutosti - kryštalizácia trvá tak dlho, že ho skôr zjete :-)
Med je najznámejší a najdôležitejší včelí produkt. Je to hodnotná dietetická potravina, sladidlo a "liek". Včely pozbierajú nektár alebo medovice a iné sladké šťavy rastlinného pôvodu, ktoré obohatia látkami z vlastného tela (enzýmy a živočíšne bielkoviny z hltanových žliaz), pozmenia vo svojom tráviacom ústrojenstve a uskladnia v plástoch, kde potom táto hmota dozrieva na med. Obsah jednoduchých cukrov-obzvlášť glukozy je veľmi dôležitý pre organizmus, pretože je priamo vstrebávaný sliznicou do krvi. Tým dodáva telu energiu okamžite. Je to hlavný zdroj výživy svalového tkaniva. A preto sa med hodí na rýchle posilnenie ťažko pracujúceho človeka, športovcov a pod Veľmi rýchlo osvieži aj jedna lyžica medu.