Blog

Featured Posts

Najnovšie články
Včelí jed
Liečime sa prírodou
Pridané: 20.08.2020 | Valach

Včelí jed

Charakteristickým znakom včiel je skutočnosť, že príslušníci samičieho pohlavia majú žihadlo, ktoré je v pokoji ukryté v zadočku. Včely robotnice používajú žihadlo ako zbraň. Pri bodnutí žihadlom vteká do rany včelí jed. Zdravý človek prežije aj viac ako 500 žihadiel.

Včelia materská kašička
Liečime sa prírodou
Pridané: 20.08.2020 | Valach

Včelia materská kašička

Materská kašička je výlučok hltanových žliaz včiel medonosných vo veku približne 6-14 dní – tzv. dojčičky. Materská kašička je potravou pre plod, včeliu matku a trúdy. Je to smotanovožltá, staršia až jasnohnedá hmota medovitej konzistencie a slabo výraznej vône, priesvitná.

Príprava propolisovej tinktúry
Liečime sa prírodou
Pridané: 20.08.2020 | Valach

Príprava propolisovej tinktúry

Necháme lúhovať minimálne 10 – 14 dní. Počas tejto doby roztok niekoľko krát do dňa pretrepeme

Kde a aký med kupovať?
Liečime sa prírodou
Pridané: 20.08.2020 | Valach

Kde a aký med kupovať?

Pastovaný med je špeciálne upravený včelí med. Pri tejto úprave je využitá prirodzená vlastnosť kvetových medov KRYŠTALIZÁCIA. Výsledkom je plnohodnotný med jemnej konzistencie, ktorá sa postupom času nemení. Med je spracovaný bez zahrievania a bez akýchkoľvek prísad.

Materská kašička - elixír plodnosti včelích kráľovien
Liečime sa prírodou
Pridané: 20.08.2020 | Valach

Materská kašička - elixír plodnosti včelích kráľovien

>Medzi včelími produktami oddávna používanými v tradičnej medicíne a prírodnej kozmetike je doslova kráľovským elixírom materská kašička. Biely kašovitý výlučok včelích žliaz totižto vyživuje nové včelie kráľovné, ale svoje využitie v nej nájdu aj ľudia. Dokáže pomôcť pri najrôznejších zdravotných problémoch, zvyšuje ženskú aj mužskú plodnosť, vyhladzuje vrásky a hojí poranenia.

Spišské párky: „Ich výroba bola hotovou alchýmiou."
Výrobcovia
Pridané: 20.08.2020 | Valach

Spišské párky: „Ich výroba bola hotovou alchýmiou."

Vznik spišských párkov sa datuje k začiatku 20. storočia v Spišskom Podhradí. Do roku 1950 ich vyrábalo v meste viacero uznávaných mäsiarskych majstrov ako Štefan Varsányi, Michal Griger, neskôr Španer so svojím zaťom Štefanom Blaškom.
Posts loader