Blog

Featured Posts

Najnovšie články
Tipy na zahusťovanie omáčok a polievok (1.časť)
Recepty, Hlavné jedlo, Mäso, Polievky
Pridané: 21.10.2021 | Valach

Tipy na zahusťovanie omáčok a polievok (1.časť)

Začínajúce gazdinky často riešia, ako zahustiť svoju polievku, omáčku alebo iný pokrm. Na zahusťovanie jedál existuje skutočne mnoho overených spôsobov. Tie tradičné, ktoré používajú gazdinky už niekoľko generácií sú zásmažka a zátrepka. Spôsoby založené na takmer rovnakom zložení ingrediencií, ale odlišným spôsobom prípravy. Sú to obľúbené spôsoby zahusťovania našich babičiek a mám pomocou základnej ingrediencie v podobe múky.
Chronická únava, alebo ako von zo začarovaného kruhu
Liečime sa prírodou
Pridané: 20.10.2021 | Valach

Chronická únava, alebo ako von zo začarovaného kruhu

Nie je únava ako únava. Chronická únava svedčí o tom, že organizmus má vážny problém a je načase dať sa do pozoru. Nejedná sa o občasnú lenivosť, či únavu po náročnom dni. Tá je prirodzená a je to v poriadku. Reč je o dlhodobej únave, ktorá trvá už niekoľko mesiacov a váš život sa radikálne zmenil.
Ako sa robí parená knedľa? Recept z droždia aj kvásku.
Recepty, Hlavné jedlo, Kváskovanie
Pridané: 13.10.2021 | Valach

Ako sa robí parená knedľa? Recept z droždia aj kvásku.

Parená knedľa z kysnutého cesta je tradičnou a obľúbenou prílohou, najmä k mäsovým jedlám. Pripravuje sa tak, že po vykysnutí cesta sa vytvaruje bochník. Ten sa nechá nakysnúť a následne sa uvarí na pare. Existuje aj iný spôsob prípravy, kedy sa knedľa pripravuje varením. Vtedy hovoríme o varenej knedle.
Ako na jazvy po akné? Vyskúšajte domáce prostriedky.
Liečime sa prírodou
Pridané: 07.10.2021 | Valach

Ako na jazvy po akné? Vyskúšajte domáce prostriedky.

Jazvy po akné sú často nepríjemnou pamiatkou na obdobie plné pupenčekov. V ideálnom prípade je dobré im predchádzať, no čo ak predsa len sa objavia? Máme ešte nádej, že situáciu zachránime, alebo budeme odkázaní len na krycie techniky? Nalejme si čistého vína a poďme sa pozrieť nechceným jazvičkám na koreň.
Recept na pečený čaj – 10 tipov s koreninami a bylinkami
Recepty, Nápoje
Pridané: 06.10.2021 | Valach

Recept na pečený čaj – 10 tipov s koreninami a bylinkami

Počas jesene máme plné záhradky a komory ovocných plodín. Jedným z mnohých produktov, ktoré z ovocia môžeme pripraviť je napríklad pečený čaj. V kombinácií s medom, bylinkami a koreninami môže vzniknúť ohromná chuť, ktorá nás počas zimného obdobia zahreje aj na duši.
Pamäť – rady a tipy ako ju môžeme zlepšiť
Liečime sa prírodou
Pridané: 05.10.2021 | Valach

Pamäť – rady a tipy ako ju môžeme zlepšiť

Pamäť je ale ako hmota, ktorá sa dá tvarovať. Ako teda na to? Ako trénovať svoj mozog a čo môže mať na našu pamäť pozitívny vplyv? To všetko sa dozviete v tomto článku.
Posts loader