Blog

Featured Posts

Najnovšie články
Falošný hovädzí vývar z tekvicovej dužiny a šupky
Recepty, Polievky
Pridané: 24.01.2023 | Valach

Falošný hovädzí vývar z tekvicovej dužiny a šupky

Falošný hovädzí vývar sa dá pripraviť namiesto mäsa a kostí aj z dužiny a semienok z tekvice. Tento vývar je zdravý, chutný a vynikajúci nielen pre vegetariánov. Chuť polievky pripomína práve hovädzí vývar a môže oklamať nejedného milovníka mäsových pokrmov. Tento trik nie je žiadnou novinkou. Takúto chutnú a zdravú polievku ste možno jedli ako deti aj u svojej babičky či prababičky.
Zemiakové knedle plnené údeným mäsom
Recepty, Hlavné jedlo
Pridané: 19.01.2023 | Valach

Zemiakové knedle plnené údeným mäsom

Zemiakové knedle plnené údeným mäsom je pokrm, ktorý radíme k tým tradičnejším slovenským receptom. Podávajú sa rovnako s dusenou kyslou kapustou ako obľúbené strapačky. Sýte zemiakové gule vynikajúco chutia s opraženou cibuľkou, ktorá výslednú chuť dokonalo podčiarkne.
Teplý citrusový nápoj na imunitu
Recepty, Nápoje
Pridané: 15.01.2023 | Valach

Teplý citrusový nápoj na imunitu

Citrusový nápoj na imunitu so zázvorom a kurkumou je nielen chutný, ale vďaka zloženiu použitých ingrediencií vie podporiť aj vašu imunitu. Najlepší je ešte teplý a jeho citrusovo korenistá chuť bude doslova explóziou pre vaše chuťové bunky. Ak milujete pálivé, neváhajte naviac pridať aj ostré cayenské korenie, ktoré vie zmierniť príznaky nachladnutia. Jemnú sladkosť a ďalšie prospešné látky dodá nápoju kvalitný slovenský med.
Recept na bravčové plátky na znojemský spôsob
Recepty, Hlavné jedlo, Mäso
Pridané: 26.11.2022 | Valach

Recept na bravčové plátky na znojemský spôsob

Bravčové plátky na znojemský spôsob patria medzi tradičný pokrm Čechov aj Slovákov. Receptov na tento mäsový pokrm nájdeme mnoho. Okrem bravčového mäsa sa často používa aj hovädzina, avšak sú recepty s ľahším kuracím mäsom. Recepty sa líšia postupom aj použitými ingredienciami. Niektoré gazdinky používajú pri príprave varené vajíčka, iné mrkvu či hrášok. Vynikajúca je aj verzia so slaninkou. Avšak neodmysliteľne najpodstatnejšou ingredienciou sú kyslé uhorky.
Tradičná kulajda – recept na chutnú polievku s hubami
Recepty, Polievky
Pridané: 25.10.2022 | Valach

Tradičná kulajda – recept na chutnú polievku s hubami

Tradičná polievka zvaná kulajda má mnoho variant. Neexistuje na ňu jednotný recept. Recepty sa môžu odlišovať postupom prípravy, zložením a pridaním rôznych ingrediencií či korenín.  Avšak charakteristickú chuť tradičnej polievky, typickej pre južné Česko tvorí kombinácia smotany, húb, kôpru a zemiakov.
Smotanová omáčka k steakom či panenke 3x inak
Recepty, Hlavné jedlo, Mäso
Pridané: 12.10.2022 | Valach

Smotanová omáčka k steakom či panenke 3x inak

Šťavnatý steak, bravčová panenka či iné mäsové minútky dokonalo vyniknú s tou správnou omáčkou. Spojením smotany a rôznych korenín jednoducho a rýchlo vznikne veľmi lahodná smotanová omáčka. Súlad všetkých ingrediencií so šťavnatým mäsom a chutnou prílohou vie vykúzliť doslova gastronomický zážitok.
Posts loader