Blog

Featured Posts

Najnovšie články
Májová bryndza je unikát nabitý probiotickými kultúrami
Recepty, Tradičné slovenské, Niečo pod zub
Pridané: 13.05.2021 | Valach

Májová bryndza je unikát nabitý probiotickými kultúrami

Slovenská bryndza je jedinečnou delikatesou vyrobenou z ovčieho mlieka. Je to unikát, ktorý si zachováva pôvodné zložky ovčieho mlieka. Pravú bryndzu si môžu dopriať aj ľudia s intoleranciou laktózy.
Baza čierna – čo všetko by sme mali vedieť o magickom kríku
Liečime sa prírodou
Pridané: 13.05.2021 | Valach

Baza čierna – čo všetko by sme mali vedieť o magickom kríku

Baza čierna sa celé roky teší obľube. Ker, ktorý nás každoročne obdarí kvetmi omamnej vône v sebe spája krásu aj liečivé účinky. Nedá sa nevšimnúť si je mohutné trsy kvetov, lemujúce okraje ciest, železničných tratí, ako aj okraje lesov.
Brusnice – drobné bobuľky plné antioxidantov pomáhajú zdraviu aj kráse
Liečime sa prírodou
Pridané: 12.05.2021 | Valach

Brusnice – drobné bobuľky plné antioxidantov pomáhajú zdraviu aj kráse

Brusnice – drobné červené bobuľky sa stali obľúbenou delikatesou nielen pre svoju špecifickú chuť, ale ja liečivé účinky. V ľudovom liečiteľstve sa oddávna užívajú plody aj listy, najmä pri ochoreniach močových ciest.
Včelí jed
Liečime sa prírodou
Pridané: 20.08.2020 | Valach

Včelí jed

Charakteristickým znakom včiel je skutočnosť, že príslušníci samičieho pohlavia majú žihadlo, ktoré je v pokoji ukryté v zadočku. Včely robotnice používajú žihadlo ako zbraň. Pri bodnutí žihadlom vteká do rany včelí jed. Zdravý človek prežije aj viac ako 500 žihadiel.

Včelia materská kašička
Liečime sa prírodou
Pridané: 20.08.2020 | Valach

Včelia materská kašička

Materská kašička je výlučok hltanových žliaz včiel medonosných vo veku približne 6-14 dní – tzv. dojčičky. Materská kašička je potravou pre plod, včeliu matku a trúdy. Je to smotanovožltá, staršia až jasnohnedá hmota medovitej konzistencie a slabo výraznej vône, priesvitná.

Príprava propolisovej tinktúry
Liečime sa prírodou
Pridané: 20.08.2020 | Valach

Príprava propolisovej tinktúry

Necháme lúhovať minimálne 10 – 14 dní. Počas tejto doby roztok niekoľko krát do dňa pretrepeme

Posts loader