Podľa vedeckých výskumov za posledné roky je využiteľnosť vápnika z rastlinných zdrojov - najmä sezamové semienko, slnečnicové semienko, makové semienko, orechy, listová zelenina - vyššia ako u mlieka a mliečnych výrobkov, kde je vápnik viazaný na kazeín. Makové semienka sa hojne konzumujú najmä v krajinách strednej a východnej Európy. V niektorých krajinách, napr. V Singapure alebo v Saudskej Arábii, je predaj maku vzhľadom k jeho nízkemu obsahu opiátu morfínu zakázaný
Prečo je Mak modrý zdravý?
je zdrojom vitamínov B1, B6, E a C
obsahuje vysoký podiel železa, vápnika a horčíka, bielkoviny, tuky, vlákninu, mangán, zinok, draslík, selén, fosfor...
má pozitívny vplyv na psychiku, ukľudňuje emócie a myseľ, eliminuje podráždenie
zlepšuje pamäť, pomáha pri bolestiach hlavy
predchádza vzniku osteoporózy
je výborným zdrojom sily a energie
spevňuje nechty, vlasy, kosti a zuby
pôsobí preventívne proti rakovine
zlepšuje spánok
podporuje obranyschopnosť organizmu
Zloženie:mak modrý
Návod na prípravu: na priamu spotrebu.
Výživové údaje na 100 g výrobku: energia: 541 kcal; Tuky: 46,67 g; Sacharidy: 22,45 g; Bielkoviny: 19,85 g; Soľ: 0 g.