Jedna z najdokonalejších kombinácií v rámci sladkých dezertov je spojenie krémového mascarpone a šťavnatých čerstvých jahôd, ktoré dokonalo dotvoria jednoduchý vanilkový korpus.
Dnes vám prinášame recept na jednoduchý dezert, ktorý vynikajúco spríjemní malú oslavu, milú návštevu alebo len krátku chvíľu oddychu s vašou obľúbenou kávičkou. Príprava je jednoduchá a výsledok ohromný, vďaka použitým ingredienciám. Mascarpone, jahody a vanilka sú zaručene vynikajúcou kombináciou, ktorá vám prinesie pocit sladkastej sviežosti rozplývajúcej sa na vašom jazyku.
Na krémový dezert s mascarpone a jahodami budeme potrebovať:
Korpus:
Krém:
Ďalej:
Postup prípravy:
- Ako prvé vyšľaháme vo väčšej miske vaječné bielka spolu s cukrom. Bude to trvať niekoľko minút.
- Následne do husto vyšľahaného snehu pridáme najskôr olej a vaječné žĺtka a na nízkych otáčkach ingrediencie krátko premiešame.
- Potom pomaly pridáme zvyšné suché ingrediencie, ktoré už len ručne premiešame metličkou, aby sa všetky ingrediencie prepojili do hladkého cesta.
- Pripravíme formu na pečenie s priemerom približne 20 až 24 cm. Formu dôkladne namažeme olejom a vysypeme múkou.
- Formu s cestom vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme po dobu približne 30 minút.
- Upečený korpus necháme vychladnúť a následne ho prekrojíme na polovicu.
- Spodný korpus potrieme sladkým jahodovým džemom a následne vrstvou krému z mascarpone.
- Na takto pripravený korpus položíme druhú časť korpusu, ktorý rovnako potrieme džemom a následne aj po celom obvode zvýšeným krémom z mascarpone.
- Nakoniec tortu ozdobíme čerstvými jahodami, ktoré môžeme nakrájať na rôzne kúsky.
- Torta chutí najlepšie sviežo vychladená.
Dobrú chuť.

Svieži a krémový dezert okúzli vaše chuťové bunky. Moment osviežujúceho zážitku je jednoducho malý „kúsok leta“ vo forme sladkej maškrty.
TIP: Ak milujete sladké dobroty s mascarpone v spojení so sviežim ovocím, neváhajte vyskúšať aj úžasnú Pavlovej roládu s mandľami a malinami. Recept nájdete TU.
Obr. vlastný archív