Voda vyvierajúca priamo zo srdca Vysokých Tatier, ktorej čírosť sa stala základom alkoholických nápojov učarovala aj Andrzejovi Przemyslavovi Zámoyskému. Sicílskym prílivom bolo dovážané akostné víno, ktoré však dlhým cestovaním utrpelo na kvalite. Práve to podnietilo výrobu vínneho destilátu a jeho úpravu do podoby šľachteného brandy kráľovskej chuti s nezameniteľnou arómou. Zamoyski brandy je jednou z nich!
Ako vzniklo Brandy Zamoyski Special?
Zamoyski Brandy SPECIAL je tvorený výnimočnou 7 stupňovou destiláciou vybraných mladých vín z odrôd Veltlínske zelené a Rizling. Mladé víno z týchto odrôd je charakteristické svojou výraznou chuťou a vôňou, je ľahké a svieže, čo významne ovplyvňuje vôňu a chuť destilátu. Produkt dozrieva po dobu minimálne 8 rokov v 300 litrových sudoch z európskeho dubu (Quercus robur), ktorý vyrástol v nadmorskej výške 800 m nad morom.
Pre výnimočnosť destilátu prebieha egalizácia v drevených kadiach z francúzskeho dubu. Ďalším atribútom je vplyv otvoreného skladovacieho priestoru, v ktorom sa teplota pohybuje počas roka od -25°C. do +25°C. Sudy pri rôznych teplotách odovzdávajú brandy rozličnú intenzitu chutí a vône a to ešte viac obohacuje samotnú chuť brandy.
Na dosiahnutie čistoty brandy z pohľadu fyzikálno - chemického je použité unikátne filtračné zariadenie, ktoré je prísne stráženým firemným tajomstvom. Pri výrobe Zamoyski Brandy SPECIAL boli použité iba 100 % prírodné suroviny.
Ako chutí brandy?
Brandy nám ponúka vôňu hrozienok i vanilky a jemnú hladkosť so sviežim ovocným nádychom.