Hraška na zahusťovanie
Umožňuje zdravé zahusťovanie polievok, omáčok, štiav a gulášov bez zápražky.
BEZLEPKOVÝ VÝROBOK.
Čo je to HRAŠKA?
HRAŠKA je unikátny český výrobok, v ktorom sa snúbi lahodná chuť a skvelé výživové vlastnosti. Tohoto výsledku je dosiahnuté bez prídavných látok. HRAŠKA neobsahuje lepok, cholesterol, glutaman sodný, konzervanty ani farbivá.
HRAŠKA má znížený obsah sodíka, ktorý je nahradený draslíkom (40% draslíka a 60% sodíka). Má nízky glykemický index a dobrú antioxidačnú aktivitu. Pre svoj vysoký obsah vlákniny, železa, zinku a horčíka je vhodná ako prevencia proti civilizačným chorobám, vrátane zvýšenej hladiny kyseliny močovej v krvi.
HRAŠKA je úžasná obaľovacia zmes na prípravu cestíčka, v ktorej rýchle a zdravšie obalíte rezne, zeleninu, huby, atď. a to bez použitia vajec. HRAŠKOU zdravo zahustíte polievky, omáčky, šťavy, guláš a ďalšie pokrmy. V cestách a karbonátkach HRAŠKA dobre spája a preto umožňuje vynechanie vajec.
HRAŠKA slúži na prípravu základu nátierok, dressingov a bešamelových omáčok na zeleninu varenú v pare alebo na zapekanie. Spojenie vysokej výživovej hodnoty a mimoriadne dobrých kulinárskych vlastností HRAŠKY umožňuje zaradiť medzi zdravé pokrmy aj v slovenskej kuchyni obľúbené omáčky, knedle, zahustené polievky, smaženú zeleninu a ovocie.
Chuť jedál z HRAŠKY je nezabudnuteľná. Uspokojí aj náročných stravníkov, neomrzí a vždy si nás získa svoju príťažlivosťou. Jedlá z HRAŠKY sú výnimočné aj svoju vyššou stráviteľnosťou. Hraška sa pripravuje z jemne mletého hrachu, ktorý je zbavený šupiek a táto skutočnosť výrazne uľahčuje trávenie pokrmov pripravených z hrášku.
Výživové tvrdenia k živinám v HRAŠKE:
- horčík a železo prispievajú k zníženiu miery únavy a vyčerpania
- zinok prispieva k normálnej plodnosti a reprodukcii
Návod na prípravu a použitie HRAŠKY:
Pri použití HRAŠKY nie je nutné pripravovať zápražku. HRAŠKU stačí rozmiešať v studenej vode a povariť.
Po prevarení 20 minút je HRAŠKA lahodná a dobre stráviteľná, nemá horkastú chuť po hrachu.
Hraška sa skladuje v suchom prostredí - obdobne ako iné múky.
Polievky: polievkovú lyžicu HRAŠKY (cca 35 g) nasypeme do 1,5 l vlažnej polievky, zamiešame a 20 minút povaríme.
Omáčky: dve polievkové lyžice HRAŠKY (cca 50 g) použijeme na zahustenie 600 ml omáčky. HRAŠKU rozmiešame vo vode a 20 minút povaríme.
Zloženie výrobku:
hrach (70%), zmes obilnín (kukurica, ryža, proso), soľ s obsahom 40% draslíka, zmes korenia.
Výživové údaje na 100 g výrobku:
energetická hodnota 1423 kJ / 337 kcal; tuky 3,8 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 1,1 g; sacharidy 54 g, z toho cukry 1,8 g; vláknina 9,4 g; bielkoviny 17 g; soľ 0,82 g; draslík 1390 mg (70%); horčík 66,1 mg (18%); železo 3,6 mg (26%); zinok 2,9 mg (29%).
Prihlásiť sa