Chilli omáčka Spirit od Chilli Manufaktúra
Homemade chilli omáčky vyrobené
tradičnou domácou receptúrou bez chémie, konzervantov, éčok a bez zahusťovadiel či škrobu natural 100% NATURAL.
Použitie je univerzálne, vhodné na
priamu spotrebu k
mäsitým aj
bezmäsitým jedlám, polievkam, zeleninovým šalátom alebo tiež na dochucovanie pri
varení /
pečení /
grilovaní.
Každá omáčka je originálna podľa ochutenia korením či ovocím, ale aj podľa pálivosti.
Pálivosť je vyznačená na obale plamienkami od 1 až 5.
Chilli omáčka s hráškom
inšpirovaná legendárnym slovenským zbojníkom, ktorého sa podľa poviedky podarilo lapiť,
keď sa pošmykol na hrachu, ktorý mu podhodila pod nohy striga.
Tak sa "hodilo" trocha hrášku do omáčky a vznikla
vynikajúca pálivá pochutina.
Pálivosť (100 - 125 tis. SHU*),
silná, vhodná pre zdatných chilli jedlíkov
Tip: Výborná ako príloha k teľaciemu na prírodno s hranolkami alebo ryžou a hráškom.
Chilli omáčka Spirit zloženie:
- chilli papričky (Habanero, C.Reaper, Jalapeno), hrášok, rajčiny, ocot, med, soľ, cibuľa, cesnak, korenie
Použitie: Odporúčame najmä k hydinovému a bravčovému mäsu, rybám, syrom, grilovanej zelenine, zeleninovým šalátom a pod.
|
Ø 100ml |
% RI Ø 100ml |
|
223kJ/53kcal |
3% |
|
0,3 g |
<1% |
|
<0,1 g |
<1% |
|
9,8 g |
4% |
|
3,6 g |
4% |
|
1,6 g |
3% |
|
2,0 g |
32% |
*RI - referenčný príjem priemerného dospelého (8400kj/2000kcal)
Chilli Manufaktúra - o firme
- je značkou poctivej výroby potravín, inšpirovaná starostlivo spracovanými kvalitnými a prírodnými surovinami
- je rodinná firma s vlastným pestovaním chilli a tradičným spracovaním zeleniny a ovocia
- je výrobcom zdravých potravín pre každého gurmána, ktorý ocení výrobky, ktoré neobsahujú žiadne éčka, konzervanty, ani zahusťovadlá či škrob - 100% NATURAL
Menej je viac
100% Natural Chilli produkty vyrábame
v malých výrobných dávkach, s maximálnou starostlivosťou a
odborným dohľadom na všetky kroky od pestovania až po výrobu a balenie.
Cieľ spoločnosti:
"Cieľom je vytvárať zdravé a kvalitné produkty – také, ktoré vždy bez váhania ponúkneme aj svojim najbližším."
*
Scovilleho stupnica meria pálivosť paprík a čili papričiek. Papričky obsahujú látku kapsaicín, ktorá spôsobuje pálenie tým, že stimuluje receptory nervových zakončení jazyka. Počet Scoville jednotiek pálivosti (
Scoville heat units, SHU) zodpovedá prítomnému množstvu kapsaicínu.