Čierne ríbezle nám dováža slovenský pestovateľ odstopkované v prepravkách, ríbezle šetrne spracujeme špeciálnym lisom na ovocie, ďalej prebieha riadená fermentácia v nerezových nádobách bez pridania kvasiniek. Víno zreje v nerezových suchoch. Ríbezľové víno vyrábame od roku 1990 ako jedna z prvých firiem na Slovensku.
Chutné aj zdravé Čierne ríbezle sú chutným ovocím, ale predovšetkým sú veľmi zdravé. Obsahujú mimoriadne veľké množstvo vitamínu C, až neuveriteľných 32% na 100g.
Ďalej obsahujú veľké množstvo draslíka, fosforu, železa, vitamínu B a širokú škálu nevyhnutných výživových látok. Takisto pôsobia protizápalovo, bojujú proti infekciám a sú účinnou prevenciou pri závažných ochoreniach, napríklad srdcovými ochoreniami, rakovinou či dokonca Alzheimerovou chorobou.
Skvelou náhradou čerstvých čiernych ríbezlí sú aj sušené ríbezle alebo olej vyrobený z čiernych ríbezlí. Tento olej obsahuje množstvo cenných výživových látok, okrem iného aj výživovú mastnú kyselinu, GLA.
Špecifikácia vína
Odroda: Ovocné víno z plodov čiernych ríbezlí
Oblasť: Pezinok
Cukornatosť: Polosladké
Senzorický popis: Víno s intenzívnou ríbezľovo – podmanivou vôňou, rubínovo – červenou farbou a príjemnými kyselinkami, ktoré sú dovážené zbytkovým cukrom, vytvára harmóniu zmyselných chutí.
NÁŠ TIP: Čierna perla od Valacha, lyžica korenia od Davídka, trocha cukru - všetko ľahko zvariť a dobrá nálada je tu. Spríjemnite si tak dlhé zimné večery pri rozhovoroch a varenom vínku.