Expres menu Jelení guláš
bez konzervantov, bez lepku a umelých prísad
Kúsky jelenieho mäsa dusené v cibuľovej omáčke so sladkou paprikou, zaliate vývarom, ochutené cesnakom a borievkou. 300 g = 1 porcia pre dospelú osobu.
Spôsob prípravy:
Naše produkty sú už úplne uvarené a tepelne spracované. Ich príprava teda spočíva iba v ohreve (samozrejme sa dajú jesť aj za studena). Nemusíte pridávať žiadnu vodu ani jedlo prevárať. Jedlo si tak pripravíte behom pár minút a môžete podávať.
Ohriať môžete niekoľkými spôsobmi:
- Vložte uzavreté vrecko do hrnca s horúcou vodou (alebo do rýchlovarnej kanvice), nechajte cca 10 min prehriať a po otvorení servírujte priamo na tanier.
- Vrecko vyprázdnite priamo do hrnca (alebo panvičky) a ohrievajte cca 5 min.
- Preložte jedlo z vrecka do vhodnej nádoby a ohrievajte cca 3 min v mikrovlnnej rúre.
Nazrite pod pokrievku prípravy jedál Expres menu:
Nutričné hodnoty na 100g:
|
0.3 kg |
|
280 |
|
66 |
|
2,1 g |
|
0,1 g |
|
4,8 g |
|
1,1 g |
|
7,9 g |
|
0,5 g |
|
1,1 g |
Zloženie:
jelenie mäso (33 %), hovädzí vývar (voda, hovädzie mäso a kosti), cibuľa, repkový olej, ryžová múka, kukuričná múka, paradajkový pretlak (voda, paradajkový pretlak, soľ), soľ kamenná, paprika, čierne korenie, cesnak, majorán, borievka
Kto je Expres menu a prečo sú ich produkty tak výnimočné?
"Sme rodinná firma z Krkonôš pôsobiaca na trhu od roku 1999. Zaviazali sme sa, že budeme vždy vyrábať kvalitné a zdravé jedlá, ktoré pomáhajú ľuďom efektívne využiť čas a nerobiť kompromisy vo svojom zdravom životnom štýle doma i na cestách. S pomocou najnovších svetových technológií a českému srdcu tak ponúkame dobrú alternatívu k domácemu vareniu."
Ako naše produkty varíme:
- Všetko začína výberom surovín. A tu sme nekompromisní.
- Našim zákazníkom garantujeme, že nepoužívame chemické prísady
- Okrem kvality myslíme aj na ekológiu.
- Dôležitým kritériom pri výbere sú dobré životné podmienky zvierat.
Zaváranie. Alebo ako naše jedlo vydrží 10 rokov pri izbovej teplote
Aby sme dokázali splniť naše záväzky - žiadna chémia v našich jedlách- museli sme vyvinúť vlastnú technológiu, ktorú nazývame CTP - kontinuálny tepelný proces. Tento proces má iba dve ingrediencie: teplo a starostlivá práca.
Ak celý proces zjednodušíme, vyzerá takto:
- Od momentu kedy sa pokrm začne variť, nesmie jeho teplota klesnúť pod 70 stupňov.
- Uvarený produkt sa musí čo najskôr dostať do nášho bariérového vrecka.
- Vrecko sa hermeticky uzatvára zatavením.
- Skompletizovaný produkt sa sterilizuje v našom na zákazku vyrobenom zariadení. V ňom dochádza k šokovému zahriatiu na vysokú teplotu a následnému schladeniu.