Číry destilát charakteristický svojou jemnou ovocnou chuťou.
Hruškovica je na Slovensku rozšírený destilát, rovnako ako u našich západných susedov, vďaka svojej lahodnej ovocnej chuti a vôni.
Ako sa vyrába Hruškovica WILLIAMS Jelínek?
Závod na výrobu hruškovice výrobca vybudoval v juhoamerickom Čile, keďže ide o jedného z najväčších svetových producentov odrody hrušiek zvanej Williams. Táto odroda je pre výrobu destilátu vhodná práve vďaka svojej vôni a chuti. Do Južnej Ameriky preto výrobca dopravil naše technológie, aby tu pre vás mohol trojstupňovou destiláciou vzniknúť tento nápoj vynikajúci svojou jemnou chuťou a vôňou. Samozrejme pod dohľadom vizovických liehovarníckych majstrov.
Počas prepravy v tankoch cez oceán sa vôňa a chuť dokonalé scelia. Pri hojdaní lode totiž dochádza k premiešavaniu destilátu, ktoré spôsobuje jeho zaguľatenie. Vzniknutý destilát je tak ojedinelým spojením zaujímavých vlastností odrody Williams s tradičnými receptúrami, čo je zárukou jeho najvyššej kvality.
Ako sa pije Hruškovica WILLIAMS?
Hruškovicu odporúčame konzumovať mierne vychladenú, pretože ako destilát letného ovocia plne rozvíja svoju chuť a vôňu pri nižších teplotách v porovnaní napríklad so slivovicou.
DOBRÝ TIP:Výbornou kombináciou je tzv. „rituál s hruškou“, teda pohárik pravej Jelínkovej hruškovice s kúskom kompótovej hrušky na špáradle.