Hroznová múka
Múka sa získava
z výliskov hroznových jadierok čiastočne zbavených oleja. Hroznové jadierka sú jedným z najbohatších prírodných zdrojov tzv. flavonoidov, inak nazývaných tiež vitamín P.
Flavonoidy sú známe pre svoje antioxidačné pôsobenie (tj. ochrany buniek proti zhubnému pôsobeniu voľných radikálov) a sú im tak pripočítané protinádorové vlastnosti. Ďalej sa zdôrazňuje ich schopnosť regenerovať a spevňovať cievy, znižovať množstvo cholesterolu v krvi, čím môžu veľmi priaznivo ovplyvňovať srdcovo-cievne ochorenia.
Flavonoidy tiež významne prispievajú k redukcii zápalových stavov a uvádza sa ich kladné pôsobenie pri prejavoch alergie. Súčasná veda skúma ich vplyv na rôzne neurologické ochorenia.
Hroznová múka je prirodzene bezlepková
Použitie a príprava:
Hroznovú múku je vhodné použiť na pečenie. Odporúča sa nahradiť v akomkoľvek recepte (na chleba, koláč, pizzu …) 7% bežnej múky múkou z hroznových jadierok. K zjemneniu či zahusteniu omáčok, polievok, zeleninových pokrmov. Múka má výbornú ľahko orieškovú chuť, má svoje využitie aj v studenej kuchyni. Vhodná do tvarohu, jogurtu, müsli, ovocných štiav a kokteilov.
Výživové údaje na 100 g výrobku:
energetická hodnota: 554 kJ / 133 kcal; tuky: 7,5 g; z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,91g; sacharidy: 4,71 g; z toho cukry: 2,9g; bielkoviny: 11,53 g; soľ: 0,03g.
Zloženie: 100% múka z výliskov hroznových jadierok
Alergény: prirodzene bezlepková múka, môže obsahovať stopy lepku
Skladovať na suchom a tmavom mieste.
Rodinná firma J. Vince s.r.o. je tradičným výrobcom a predajcom racio potravín a produktov zdravej výživy. Vo svojom sortimente ponúka viac ako 170 výrobkov.
Valach je symbolom pre poctivé, lokálne potraviny s chuťou tradícií. Do vašich domovov prinášame tradičné slovenské a české výrobky vysokej kvality. Valach je zárukou čerstvosti, kvality, skvelej chuti a poctivého prístupu.