Raž je bohatý na fosfor, horčík, železo, zinok, selén a iné stopové prvky. Obilné vločky uchovávajú väčšinu cenných látok - sacharidy, rastlinné bielkoviny, nenasýtené mastné kyseliny, minerálne látky, vitamíny i vlákninu..
Raž:
je zdrojom vitamínov skupiny B a vitamínu E
obsahuje draslík,horčík,selén,fosfor,železo,vlákninu
podporuje imunitný systém a prečistenie pečene
účinne pôsobí na činnosť čriev a trávenie
zvyšuje telesnú silu a vytrvalosť
má pozitívne účinky na nervy
Zloženie: vločky ražné
Návod na prípravu: Varte 2 minúty v mlieku alebo v rastlinnom nápoji alebo len prelejte vriacou vodou a nechajte 10 minút odstáť.
1 porcia: cca 50 g vločiek na 150 ml tekutiny.
Výživové údaje na 100 g výrobku:energetická hodnota: 13310 kJ / 318 kcal; tuky: 1,20 g; sacharidy: 75,70 g; bielkoviny: 7,70 g.