J. Vince Tekvicová múka 300g

výrobca: J. VINCE EAN: 8588006645385
2,39 €
Skladom - Doručenie do 3 pracovných dní
Vhodná aj pre vegetariánov a vegánov vďaka vysokému obsahu bielkovín. Slúži ako čiastočná alebo úplná náhrada pôvodnej múky.
Doprava zadarmo
pri nákupe nad 80 €
Doručenie do 3 pracovných dní

Tekvicová múka

Pri výrobe tekvicovej múky sa z tekvicových semienok najprv lisovaním za studena čiastočne zbaví tuku a potom sa najemno namelie múka, ktorá je typická svojou zelenou farbou, charakteristickou chuťou, vôňou a rôznorodým použitím.

Tekvicová múka je bohatá na vlákninu, bielkoviny a je oceňovaná pre vysoký obsah vitamínu E. Je prirodzene bezlepková a je vhodná aj pre celiatikov. Tekvicová múka je tiež veľmi vhodnou náhradou za mandľovou a gaštanovou múku napr. pri alergii na orechy.


Tekvicová múka je prirodzene bezlepková

 

Použitie a príprava:


Z tekvicovej múky možno upiecť chlieb, pečivo, pagáče, rôzne placky, je vhodná na prípravu pesta. Pridaním mandľového aróma môže nahradiť pistácie. Je vhodná ako na pečenie tak zahusťovanie pokrmov, pretože absorbuje veľa tekutín a tukov. Pri plnej náhrade za inú múku pri príprave pečiva je vhodné pridať vajcia, podľa receptu, aby sa cesto nedrobilo.

Tekvicová múka je použiteľná do mnohých jedál a receptov či už ako čiastočná alebo úplná náhrada pôvodnej múky. Je vhodná aj pre vegetariánov a vegánov vďaka vysokému obsahu bielkovín. Vďaka nízkemu obsahu sacharidov a tukov je zase vhodná do redukčných diét aj pre vyznávačov zdravej stravy i Paleo diétu.

Výživové údaje na 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1479 kJ / 352 kcal; tuky: 7,20 g; z toho nasýtené mastné kyseliny: 3,11g; sacharidy: 4,31 g; z toho cukry: 3,95g; bielkoviny: 61,76 g; soľ: 0,03g.

Zloženie: 100% múka z lúpaných tekvicových semienok

Alergény: prirodzene bezlepková múka, môže obsahovať stopy lepku

Skladovať na suchom a tmavom mieste.

Vaše hodnotenie

Vlastnosti

Výrobca J. VINCE
Krajina pôvodu Maďarsko
Farba Neurčená
Hmotnosť 300g
Čo vás trápi? Prostata
Daň 20%
Cena platná od 23. 06. 2024