Ja káva 70% Arabica 30% Robusta 250g

výrobca: Valach
6,10 €
Skladom - Doručenie do 3 pracovných dní
taká dobrá, že ti zamotá jazyk - "JAZYKOMOTAČ"
Doprava zadarmo
pri nákupe nad 80 €
Lokálny výrobok zo Slovenska alebo Čiech
Doručenie do 3 pracovných dní

Ja káva 70% Arabica 30% Robusta

originál pražená káva na Spiši - "jazykomotač"

Niet krajšieho zážitku ako si vychutnať posedenie pri tak dobrej káve, že nám to "zamotá jazyk". :-)

Ja káva je značková zmes pražených zŕn káv druhov Arabica a Robusta charakterizovaná plnou a bohatou chuťou len s minimálnou kyslosťou. Dochuť je dlhá a plná s dotykom orieškov. Táto káva je najvhodnejšou aj na prípravu kvalitného espressa a je vhodná pre správnych kávopičov.

TIP: Viete že na pitie tejto kávy máme >> špeciálne hrnčeky <<?

Ako najlepšie chutí Ja káva?

Je zrejmé, že táto káva má svoje špecifiká. Obchody zaplavili tony mletej kávy, ktorá sa nikdy nevyrovná tej zrnkovej, aj keď je balená vo vákuových obaloch. Žiadny obal nenahradí prirodzený obal kávy = kávové zrno. Kávove zrno uchováva všetku arómu neporušenú aj niekoľko týždňov na rozdiel od pomletej kávy, kde ihneď po zomletí je káva vystavená kysliku a stráca veľké množstvá chuťových látok.

Preto Ja káva v tomto prípade najlepšie chutí:

  • čerstvo pomletá

  • urobená vo forme espressa alebo na akýkoľvek iný spôsob

Vedeli ste, že:

Zelená káva obsahuje 30 - 40% sacharidov, 13% bielkovín, 12% vody, 1-2,5% kofeinu a kyselín. Pri pražení sa stráca voda, cukor čiastočne karamelizuje a tuky sa rozpadajú. Zelená káva sa mení na konzumnú - praženú kávu. Pražením sa farba zŕn mení na hnedú až čiernu, tvorí sa typická chuť a vôňa.

Existuje niekoľko stupňov praženia. Väčšinou sa, ale delí na 4 základné stupne:

  • Svetlé praženie - nazývané aj škoricové alebo Half city. Asi po siedmich minutách, keď zrná začnú praskať a zväčšia svoj objem dostanú svetlo hnedú - škoricovú farbu.

  • Stredné praženie - nazývané aj raňajkové alebo Full city. Od deviatiatich do jedenástich minút zrná viac stmavnú a získavajú plnšiu chuť a strácajú kyslosť.

  • Tmavé praženie - nazývané aj vysoké alebo Viedenské. Po 12-13 minutách zrná začnú hlasno pukať a oleje sa začnú vynárať na povrchu. Káva je korenistá s bohatou arómou a plnou sladkosťou.

  • Najtmavšie praženie - nazývané aj Talianske alebo espresso. Po 14 minutách zrná začínajú dymiť a karamelizovať. Povrch zŕn je značne olejnatý s plnou až dymovou príchuťou.

Zloženie: Pražená zrnková káva, 70% Arabica + 30% Robusta

Vyrobené pre:

a pre správnych kávopičov :-)

Hmotnosť: 250 g

Pražené a balené: na Slovensku

Vaše hodnotenie

Vlastnosti

Výrobca Valach
Farba Neurčená
Daň 20%
Cena platná od 23. 04. 2024

Súvisiace produkty