Ja káva mletá 70% Arabica 30% Robusta 250g

výrobca: Valach
6,29 €
Skladom - Doručenie do 3 pracovných dní
taká dobrá, že ti zamotá jazyk - "JAZYKOMOTAČ"
Doprava zadarmo
pri nákupe nad 80 €
Lokálny výrobok zo Slovenska alebo Čiech
Doručenie do 3 pracovných dní

Ja káva 70% Arabica 30% Robusta

originál pražená káva na Spiši - "jazykomotač"

Niet krajšieho zážitku ako si vychutnať posedenie pri tak dobrej káve, že nám to "zamotá jazyk". :-)

Ja káva je značková zmes pražených zŕn káv druhov Arabica a Robusta charakterizovaná plnou a bohatou chuťou len s minimálnou kyslosťou. Dochuť je dlhá a plná s dotykom orieškov. Táto káva je najvhodnejšou aj na prípravu kvalitného espressa a je vhodná pre správnych kávopičov.

TIP: Viete že na pitie tejto kávy máme >> špeciálne hrnčeky <<?

Ako najlepšie chutí Ja káva?

Zalievaná a tak je aj mletá. Mletá vždy na čerstvo po malých dávkach tak, aby sa k Vám dostala len v čerstvom stave plnej chuti a vône.

Preto Ja káva v tomto prípade najlepšie chutí:

  • zalievaná horúcou nie však vriacou vodou najlepšie okolo 85 stupňov

  • zaliata vodou na 2 krát. Prvý krát zaliať len tak aby ostal celý jej objem tesne ponorený. Druhý krát doliať zvyšok potrebného množstvo vody krúživými pohybmi pre uvoľnenie bohatej chuti.

  • s vyloženými nohami a vypnutým telefónom

Vedeli ste, že:

Zelená káva obsahuje 30 - 40% sacharidov, 13% bielkovín, 12% vody, 1-2,5% kofeinu a kyselín. Pri pražení sa stráca voda, cukor čiastočne karamelizuje a tuky sa rozpadajú. Zelená káva sa mení na konzumnú - praženú kávu. Pražením sa farba zŕn mení na hnedú až čiernu, tvorí sa typická chuť a vôňa.

Existuje niekoľko stupňov praženia. Väčšinou sa, ale delí na 4 základné stupne:

  • Svetlé praženie - nazývané aj škoricové alebo Half city. Asi po siedmich minutách, keď zrná začnú praskať a zväčšia svoj objem dostanú svetlo hnedú - škoricovú farbu.

  • Stredné praženie - nazývané aj raňajkové alebo Full city. Od deviatiatich do jedenástich minút zrná viac stmavnú a získavajú plnšiu chuť a strácajú kyslosť.

  • Tmavé praženie - nazývané aj vysoké alebo Viedenské. Po 12-13 minutách zrná začnú hlasno pukať a oleje sa začnú vynárať na povrchu. Káva je korenistá s bohatou arómou a plnou sladkosťou.

  • Najtmavšie praženie - nazývané aj Talianske alebo espresso. Po 14 minutách zrná začínajú dymiť a karamelizovať. Povrch zŕn je značne olejnatý s plnou až dymovou príchuťou.

Zloženie: Pražená čerstvo mletá káva, 70% Arabica + 30% Robusta

Vyrobené pre:

a pre správnych kávopičov :-)

Hmotnosť: 250 g

Pražené a balené: na Slovensku

Vaše hodnotenie

Vlastnosti

Výrobca Valach
Farba Neurčená
Daň 20%
Cena platná od 20. 04. 2024

Súvisiace produkty