Tradičný lekvár s klasickou receptúrou s vysokým obsahom ovocia. Varením pod vákuom sa zachovávajú prírodné hodnoty ovocia. ZLOŽENIE: 60% jablko a hruška v pomere 1:1, cukor, včelí med 10%, kyselina citrónová, želírujúca látka: pektín OBSAH OVOCIA: 60g/100g výrobku SKLADOVANIE: pri teplote do 25°C a do RV 70%
Jablká sú zdravé lebo:
majú málo sacharidov
sú mimoriadne bohaté na vitamíny a stopové prvky (majú vysoký obsah draslíka)
obsahujú až 30 % vlákniny
regenerujú a očisťujú organizmus
znižujú hladinu cholesterolu a cukru v krvi
sú účinné aj pri bolestiach hlavy a závratoch
pomáhajú pri hnačke (sladké jablká) a zápche (kyslé) jablká
sú osvedčeným prostriedkom pri ťažkostiach s kĺbmi
podporujú odolnosť proti chorobám
odvar z jabloňových kvetov má upokojujúce účinky a zmierňuje záchvaty kašľa
pri chrípke a kašli sa osvedčilo pitie šťavy z jabĺk
Viaceré výskumy potvrdili, že konzumácia jedného jablka ráno a večer regeneruje a očisťuje organizmus.
Hrušky sú zdravé lebo:
okrem vitamínov obsahujú najmä vápnik, fosfor a ľahkostráviteľné cukry
majú antibakteriálny, močopudný a posilňujúci účinok, najmä v kombinácií s ovsenými vločkami
ich plody alebo šťava sa používajú v ľudovom liečiteľstve pri obezite, močových kameňoch, vysokom krvnom tlaku
hrušky prečisťujú črevá a pomáhajú pri iných poruchách trávenia