Tento med pochádza z flóry ekologicky čistého prostredia spišského regiónu a včelárska farma je pod veterinárnou kontrolou.
Táto lokalita a biotop ponúka včelárom možnosť vytáčať veľmi kvalitný a cenný medovicový med.
Jedľová medovica sa od ostatných medov líši hustejšou konzistenciou, tmavohnedou niekedy až čiernou farbu s ľahkým odtieňom zelenej a výraznejšou aromatickou chuťou.
Zaujímavosťou je že ho včely neprodukujú z nektáru kvetov ale zo sladkej šťavy ktorú produkujú vošky „Medovica jedľová“ napichávaním ihličiek jedlí a saním šťavy.
Ich metabolizmus nedokáže stráviť niektoré zložky a tak ju vylučujú vo forme sladkých kvapôčok na ihličie a listy stromov, ktoré následne zbierajú včely a produkujú z nej med.
Jedľová medovica sa nedá vyprodukovať každý rok. Záleží to od klimatických podmienok a aktuálnej rozmnoženosti vošiek.
Ak je jedľová medovica jediným zdrojom znášky včiel neobsahuje peľ a tak je med vhodný aj pre astmatikov, alergikov a ľudí ktorí majú inak problémy s užívaním kvetových medov.
Obsahuje veľké množstvo minerálov a stopových prvkov. Preto sa odporúča ľuďom trpiacim srdco – cievnymi ochoreniami. V porovnaní s kvetovými medmi má výraznejšie antibakteriálne účinky ale je ťažšie stráviteľný.
Hmotnosť: 1kg
Prihlásiť sa