Kváskovanie 2 Poklady z Vašich kuchýň
Pokračovanie bestselleru o kváskovaní, s novými receptami.
Všetko čo potrebujete na kváskovanie ak začínate, alebo ste skúsenejší (múky, zmesi, ošatky atď.) nájdete TU.
Kniha Kváskovanie 2, poklady z vašich kuchýň vám prináša recepty plné chute a vône na vaše stoly. Slovenské i zahraničné odborníčky a profesionálne pekárky v kváskovaní odokrývajú svoje recepty, ktoré sú rodinnými pokladmi ich kuchyne. Kniha je vhodná pre všetkých, ktorí vyhľadávajú kvalitné, chutné jedlo a podporujú zdravé domáce stravovanie.
Doplňte si vedomosti, recepty a hlavne nové vône do vášho domova. Kniha nezaostáva za prvou knihou Kváskovanie, recepty z kvásku. Naopak, dopĺňa hodnotu kváskovania a myšlienky, že kváskovať sa oplatí.
Kniha je vhodná pre začínajúcich kváskových pekárov i pokročilých.
V knihe jee 69 + 21 receptov pripravených výlučne s kváskom. Sladké i slané, varené, pečené i smažené. Ani v tejto knihe nezabúdame na celiatikov. Je tu samostatná kapitola receptov pripravených bez lepku s pomocou bezlepkového kvásku.
Okrem receptov ponúka kniha hlbší pohľad do teórie kváskovania tak, aby bolo kváskovanie pre každého pochopiteľné a naplnené radosťou z upečeného. Pretože otázky, ktoré nás pri kváskovaní napadajú, nie sú často dostatočne zodpovedané alebo sa informácie na webe navzájom vylučujú. Preto praktizujúce profesionálky v kváskovaní poradili svoje tipy, triky a rady.
Začiatočníci v nej nájdu návod na založenie kvásku, vysvetlenie základných pojmov, ako napríklad starostlivosť o kvások, množenie kvásku či postup, ako ho podarovať ďalej.
Skúsenejší pekári sa naučia tipy a triky pri práci s hydratovaným cestom, prácu s mother dough, či ako okrasne narezať a ozdobiť chlieb. Takisto sa potešia niektorým na zručnosť náročnejším receptúram.
TIP: múka na kváskovanie s ktorou sa kvások podarí vždy rovnako so zaručeným úspechom
Prečo sú kváskové produkty vhodné aj pre deti a celiatikov si prečítate v samostatných kapitolách.
Unikátnou súčasťou knihy je kapitola o múkach a mlynoch na Slovensku, vďaka ktorej sa dozviete, kde sa mlyn nachádza, aké múky ponúka a čo je výnimočné na múkach z daného mlynu. Kniha rozoberá i informácie o delení múk podľa typu, ich špecifikách, možnostiach správneho využitia a skladovania, či ich kvalite.
Každý recept má podrobne rozpísaný postup prípravy. Je sprevádzaný fotopostupom, ktorý nám pomáha vidieť, či postupujeme správne k želanému výsledku.
Pre ľudí so zdravotnými obmedzeniami sa na začiatku každého receptu nachádzajú ikony lactose free, gluten free alebo egg free. Pri každom recepte je uvedená aj doporučená veľkosť ošatky, plechu či nádoby na pečenie, doporučený čas kvasenia i pečenia / varenia.
Prihlásiť sa