Jete dostatok zeleniny, ovocia, strukovín a ďalších potravín, ktoré sú považované za zdravé, a napriek tomu vás trápia zdravotné problémy a priberáte na váhe? Chcete sa vyliečiť aj z chorôb, s ktorými si západná medicína nevie rady? Pomoc nájdete v tejto knihe!
Prelomový medzinárodný bestseller mení názory odborníkov a širokej verejnosti na to, aké potraviny sú skutočne zdravé. Odhaľuje bielkovinu lektín, ktorá je obsiahnutá v mnohých rastlinách a ďalších potravinách, ktoré bežne konzumujeme. Autor, vyštudovaný lekár, zrozumiteľne vysvetľuje, ako lektíny prispievajú k zhoršovaniu zdravotného stavu a prečo najmä priemyselné spracovanie poľnohospodárskych produktov stojí za tým, že mnohé potraviny sa stali skôr škodlivými než prospešnými.
Prevedie vás tromi ozdravnými programami, počas ktorých nahradíte potraviny podporujúce zápalové procesy vhodnými alternatívami, posilňujúcimi prospešnú mikroflóru v črevách. Získate tiež vzorové jedálničky pre jednotlivé fázy ozdravných programov a recepty, vrátane tých pre vegetariánov.