Jablčná vláknina sa vyrába zo 100% usušených jabĺk. V podstate je to jemnozrnný prášok s typickou vôňou a chuťou jabĺk. Vláknina obsahuje rozpustnú i nerozpustnú zložku, čo zabezpečuje dlhší pocit sýtosti i lepšie vstrebávanie živín a podporuje zdravé fungovanie tráviaceho systému.
Jablká sú tiež zdrojom vitamínu C.
Prečo je jablčná vláknina zdravá?
podporuje trávenie, vstrebávanie živín a funkciu čriev
odstraňuje toxíny z tráviaceho traktu
prispieva k zlepšeniu imunitného systému
pomáha udržiavať stabilnú hladinu glukózy v krvi
pomáha udržiavať normálnu hladinu cholesterolu v krvi
Ako používať vlákninu z jabĺk?
Možno ju použiť v kombinácii s vodou alebo inou vhodnou tekutinou. Odporúča sa aj primiešať ju do rôznych práškových zmesí, müsli, alebo ako súčasť cesta na palacinky, lievance a pod.
Ak chcete prášok zapiť, tak len s väčším množstvom vody (min. 1 pohár)!
Odporúčané dávkovanie: 1 polievková lyžica denne
Zloženie: vláknina zo sušených jabĺk
Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota 1052 kJ / 257 kcal; tuky 5,73 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0,3 g; sacharidy 12,1 g, z toho cukry 0 g; bielkoviny 8,39 g; soľ 0,01 g.