Trstinová melasa je vedľajším produktom pri výrobe organického cukru z ekologicky pestovanej cukrovej trstiny.
Po každom lisovaní sa pomer cukru v melase znižuje, ale na strane druhej množstvo prospešných látok (najmä minerálov) narastá.
Skvelý zdroj železa, medi, draslíka, horčíka, vápnika a vitamínov skupiny B. Je typická pre svoju sladko-horkú chuť, vysokým obsahom energie a flexibilitou použitia.
Pozitívne vplýva na zdravie kostí, svalové funkcie, podporuje produkciu červených krviniek a hemoglobínu. Pomáha potlačiť únavu a vyčerpanie. Neobsahuje konzervačné látky, umelé arómy a farbivá.
Trstinová melasa zloženie:
100% nerafinovaná, nesírená trstinová melasa v BIO kvalite.
Ako užívať trstinovú melasu
Melasu si môžete vychutnať rozpustením 1 lyžice v pohári vody, kávy alebo čaju. Získate príjemný nápoj s mierne sladkou a ovocnou chuťou. Melasu možno konzumovať aj priamo, prípadne zapiť. Je vhodnou prísadou do sušienok, pečiva, rôznych omáčok a marinád. Najčastejšia sa však využíva na ochutenie slaných pokrmov, vrátane mäsových špecialít, ktoré si žiadajú sladký nádych