Kukurično - cícerová strúhanka je zdravou alternatívou klasickej strúhanky, ktorá spĺňa trendy moderného stravovania. Svojou jemnou chuťou a kvalitou dodáva jedlu ten správny šmrnc.
Použitie strúhanky: Strúhanka je vhodná na obaľovanie, zahusťovanie polievok a omáčok.
Prečo je cícer zdravý?
je zdrojom vitamínu B9 (kyseliny listovej), železa, horčíka, mangánu, zinku, kremíka, vlákniny
znižuje hladinu cholesterolu
pôsobí preventívne proti rakovine hrubého čreva
je skvelým antioxidantom a ocenia ho ľudia s nízkou imunitou
má lepšiu stráviteľnosť ako ostatné strukoviny, preto je vhodný aj pre deti, tehotné a dojčiace ženy
Prečo je kukurica zdravá?
je zdrojom horčíka, draslíka, fosforu, vápnika, zinku a pektínov, ktoré podporujú tráviace procesy v našich útrobách
a pomáhajú udržiavať črevá zdravé a čisté
obsahuje aj mnoho vitamínu B1, ktorý má blahodarné účinky na mozog a nervy
prispieva k odbúravaniu stresu v organizme
pomáha k výžive vlasov a pokožky
Zloženie:kukuričná krupica - 78%, cícer - 22% Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota 1553 kJ / 369 kcal; tuky 1,8 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1 g; sacharidy 72,3 g, z toho cukry 0 g; bielkoviny 10,5 g; soľ 0,01 g.