Bezlepková múka NOMIX
Bez lepku
Použitie tejto zmesi v mnohých receptúrach ponúka rozšírenie možností na zdravé a chutné stravovanie.
Zmesi na cestá:
Naše zmesi na cestá napĺňajú vo všetkých ohľadoch štandardy výrobkov Nominal - sú vyrábané z kvalitných surovín (bez lepku, umelých farbív či ochucovadiel), ich prípravu zvládne aj dieťa, a či už z nich vykúzlite ovocné knedle ako od babičky, zemiakové placky s majoránkou, či báječné halušky so syrom alebo špenátom, bude sa po nich olizovať celá rodina, alebo tiež žiaci v školských jedálňach a ich rodičia v reštauráciách. Cestá z našich zmesí budú pýchou akékoľvek stravovne, kde to so zdravím a spokojnosťou hostí myslia úprimne.
Jeden recept na bezlepkové rožteky ako TIP:

- 190 g bezlepkovej múky Nomix
- 50 g kukuričnej múky hladkej
- 50 g práškového cukru
- 160 g masla (rastlinného tuku)
- 100 g mletých orechov
- 1 žĺtok
- na obalenie práškový cukor zmiešaný s vanilkovým cukrom
Postup:
Suché suroviny premiešame, pridáme zmäknutý tuk a vajce. Dobre premiesime a necháme odležať asi 1 hodinu (môžeme aj cez noc) v chlade.
Z cesta tvarujeme rožteky tradičným spôsobom alebo si vyvaľkáme silnejší plát cesta (0,8-1cm) a guľatou formičkou vykrajujeme polmesiačiky. Tie poukladáme na vysypaný plech (ak máme plech s nepriľnavým povrchom, nie je nutné). Pečieme pri teplote asi 170 °C do zružovenia. Z plechu ich nedávame horúce, sú v tej chvíli príliš krehké. Ešte teplé obaľujeme v zmesi cukru s vanilkou.
Zloženie:
deproteinovaný pšeničný škrob, lupinová múka, kukuričná múka, ľanová múka, cukor, zahuťovadlo - guarová múka, sójový lecitín, kypriaca látka (E450, E500)
Priemerné výživové hodnoty na 100 g zmesi:
energia 1442 kJ/341 kcal; tuky 1,9 g, z toho nenasýtené mastné kyseliny 0,3 g; sacharidy 71 g, z toho cukry 3,2 g; vláknina 7,4 g; bielkoviny 6,2 g; soľ 0,25 g.
Skladovanie: Skladujte v suchu dobre uzavreté.
