Orechový olej
Zloženie: 100% olej z vlašských orechov lisovaný za studena
Charakteristika:
olej vyrobený lisovaním vlašských orechov (NEpražených) pri teplote 40°C si zachováva prirodzené vitamíny. Olej má svetložltú farbu a jemnú orechovú vôňu. Keďže je lisovaný za studena a z nepražených orechov, zachováva si všetky potrebné látky. Neobsahuje cholesterol, konzervačné, chemické ani aromatické látky.
Použitie:
V studenej kuchyni, pri príprave šalátov, dresingov, sladkých pokrmov. Odporúčame pri príprave palaciniek, lievancov, do zákuskov, tort, poliev, kde umocní chuť orechov, aj na kozmetické účely. Podporuje vstrebateľnosť vitamínov (A,D,E,K) rozpustných v tukoch.
Na tepelnú úpravu NIE JE vhodný!
Vnútorne:
preventívne ráno alebo večer
1 kávovú lyžičku. Je zdrojom dvoch základných mastných kyselín (omega 3 a omega 6), čím má pozitívny vplyv na hladinu tuku v krvi, pomáha znižovať cholesterol, chráni pred cievnymi ochoreniami, tvorbou krvných zrazenín a zlepšuje pamäť. Vďaka jeho vysokej kalorickej koncentrácii je vhodný pre ľudí trpiacich nechutenstvom, v rekonvalescencii alebo ako doplnok stravy pri menštruačnej dysfunkcii.
POZOR na prípadnú alergiu na vlašské orechy!
Vonkajšie použitie:
na potieranie suchého šupinatého ekzému, na potieranie pleti (vyživuje ju a chráni proti vráskam), nechtov. Vlasom dodá prirodzený lesk ak ho zakomponujete do prírodnej masky na vlasy.
Skladovanie:
Chráňte pred priamym slnečným žiarením. Po otvorení ho odporúčame spotrebovať čo najskôr (rýchlo oxiduje) a skladovať v chlade a tme. Orechový olej nemá po otvorení dlhú trvanlivosť, preto je vhodné ho kupovať v menších množstvách.
Výživové údaje na 100 g výrobku:
energetická hodnota: 3697 kJ / 899 kcal; tuky: 99,92 g; z toho nasýtené mastné kyseliny: 10,49 g; sacharidy: menej ako 1 g; z toho cukry: menej ako 0,2 g; bielkoviny: menej ako 1 g; soľ: 0 g.
Minimálna trvanlivosť: do 6 mesiacov od dátumu výroby. Po otvorení spotrebujte do 3 mesiacov.
Prihlásiť sa