Rakytníkový džem
Pasterizovaný, vyrobený len z čistého ovocia (rakytník rešetliakový, jablko). Obsah ovocnej zložky tvorí 100%.
Prečo jesť rakytníkový džem?
Rakytník rešetliakový (Hippophae rhamnoides) patrí medzi najhodnotnejšie potraviny plné vitamínov a iných účinných látok. Obsahuje antokyany, katechiny, pektínové látky, minerálne látky, oleje (nenasýtené mastné kyseliny - linolová, linolénová), organické kyseliny, vitamíny E, C a P (bioflavonoidový komplex) a veľmi vysoký obsah karotenoidov.
Rakytník stimuluje tráviacu funkciu žalúdku, sleziny a dvanástorníka, podporuje tvorbu krvi a zvyšuje bioelektrickú aktivitu srdca. Používa sa pri liečbe žalúdočných vredov a pri liečbe refluxu (pálenie záhy). Účinné látky pomáhajú zvyšovať imunitu a detoxikovať organizmus, spomaľujú proces starnutia a pomáhajú pri kožných problémoch.
Zloženie: rakytník rešetliakový - 50 %, jablčný koncentrát 49,9%, pektín (citrus.) 0,1%
Výživové údaje na 100 g výrobku:
energetická hodnota 699 kJ/167 kcal; tuky 2,1 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0,6 g; sacharidy 35,5 g, z toho cukry 33,1 g; bielkoviny 1,0 g; soľ <0,01 g.
Skladovanie:
Skladujte v suchu pri teplote 5 až 24 °C. Chráňte pred priamym slnečným žiarením a mrazom. Po otvorení nespotrebované množstvo skladujte v chlade do 10 °C a spotrebujte do 7 dní.
Prihlásiť sa