Atraktívna dedičná odroda francúzskeho tzv. „mange tout“ (tj. „ zjedz všetko“) cukrového hrachu z 19. storočia, určená na konzumáciu celých strukov. Zberáme, keď sa začína vo vnútri struku tvoriť hrášok. Výhodou tejto odrody je, že jej veľké (10 – 12 cm) ploché mäsité struky zostávajú dlho sladké a jemné aj keď prerastú.
Struky sú bez vlákna. Konzumujeme čerstvé v šalátoch, varené či grilované. Pestujeme s oporou.
Hrach siaty cukrový Carouby využitie:
Vhodný aj na konzervovanie a mrazenie (čo najskôr po zbere, aby sa zabránilo degradácii cukrov). Rastlina zároveň krásne farebne kvitne a pôsobí veľmi dekoračne.
NÁŠ TIP: Vedeli ste, že rastlinky sa navzájom ovplyvňujú? Pomáhajú si, podporujú sa navzájom v raste a ovplyvňujú aj chuť svojich plodov. Preto, aby ste vedeli, ktoré rastliny spolu kombinovať a ktoré nie, je tu "Otočné koliesko - radca pri sadení"