Rakytníkový čaj 100% BIO
čajová zmes plodov a listov rakytníka
ZLATÝ POKLAD ZO ZLATÉHO SLOVENSKA

Poľnohospodárske družstvo Tvrdošovce začalo ako jediné na Slovensku plantážovo pestovať rakytník rešetliakový.
Rakytník (Hippophae rhamnoides) - rastlina budúcnosti
Rastlinou budúcnosti bol nazvaný aj preto, že je využiteľný celý bez zvyšku. Pre náš organizmus sú prospešné nielen plody, semená, kvety, ale aj listy, výhonky, kôra a koreň. Plody sa sušia, vyrába sa z nich čaj.
Výborné sú aj kompóty, džemy, sirupy, šťavy a prírodný rakytníkový olej.
V tradičnej tibetskej medicíne patrí rakytník k vysoko účinnej rastline, ktorá sa používa na zastavenie krvácania pri poškodení pľúc, pri kardiovaskulárnych ochoreniach a najrôznejších intoxikáciách.
Rakytník je unikátne ovocie bohaté na kombináciu 10 vitamínov – antioxidantov, 15 stopových prvkov, olejov, nenasýtených mastných kyselín a iných biologicky aktívnych látok. V poslednej dobe veľmi obľúbenou a stále častejšie pestovanou drevinou. Je to nielen z dôvodu vysokého obsahu vitamínu C v bobuliach ale aj tým, že obsahuje vzácny olej, ktorého využitie je intenzívnejšie v poslednom období. Už pár bobúľ obsahuje odporúčanú dennú dávku vitamínu C.
Na čo pôsobí 100% rakytníkový BIO čaj?
vyššia odolnosť organizmu
regenerácia tkanív a slizníc tráviaceho ústrojenstva
popáleniny, kŕčové žily
zápal pažeráka, žalúdočné a dvanástnikové vredy
zápal horných dýchacích ciest
pozitívne účinky pri rakovine tráviaceho ústrojenstva
omrzliny, preležaniny
zápal očí
kožné choroby
Ako používať rakytníkový čaj?
Odporúčaná príprava: 1 čajovú lyžicu čajoviny zaliať 2 dcl vriacej vody a nechať 10 min. vylúhovať.
Zloženie: 100%-ný BIO sypaný čaj je zmes šetrne sušených plodov, s max. 3% obsahom listov rakytníka rešetliakovitého.
Výživové hodnoty v 100 ml: energetická hodnota 1478 kJ / 357 kcal; tuky 15 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 3,8 g; sacharidy 17 g, z toho cukry <0,5 g; vláknina 41 g; bielkoviny 18 g; soľ 0,13 g.
Hmotnosť: 50 g
Vyrobené: na Slovensku