Údime a grilujeme smokery a multifunkčné grily
Len u máloktorej
voľnočasovej aktivity došlo u nás v posledných rokoch k tak
razantnému vývoju, ako je tomu pri témach spojených s
grilovaním a
barbecue. Popri stále stúpajúceho množstva
novo vznikajúcich metód a techník prípravy pokrmov a s tým súvisiacich kreatívnych receptov, stojí v popredí popularity tohto hobby možnosť spomalenia po hektickom všednom dni.
Príprava jedla na čerstvom vzduchu, spoločná stretávanie s rodinou a priateľmi a v neposlednom rade uspokojenia prapôvodných inštinktov spojených s ohňom a dymom.
Nadšených priaznivcov grilovania zaujímajú aj špeciálne spôsoby prípravy pokrmov ako napríklad barbecue.
Zaujímavé produkty od Valacha na grilovanie nájdete
TU.
Barbecue príprava pokrmov:
Pri barbecue sa pokrmy pripravujú s využitím postupov založených na príprave pri
nižšej teplote a udržiavaní konštantných teplôt v rozmedzí
90 až 120 °C a pri ktorých sa
priamo spaľuje drevo. K takejto príprave sa väčšinou používa
multifunkčný gril zvaný
smoker, ktorý nám umožňuje
priamu kontrolu ohňa, a tým aj žiaru a teplôt v mieste, kde sa pokrmy grilujú.
Čo v knihe o grilovaní nájdete ?
Touto knihou sa vám dostáva do ruky prehľad
rôznych typov multifunkčných grilov a
údiarní, pomôcok a príslušenstva aj
tipov a
trikov na
udržiavanie požadovanej teploty.
Rovnako ako obsiahla časť s receptami tak, aby ste čoskoro aj vy mohli ako pravý
"pitmaster" na svojej záhrade
úspešne prezentovať ohromujúce výsledky svojho barbecue umenia.
Ponúknuť lahôdky, ako je klasické trhané bravčové so šalátom coleslaw, sladké a korenisté rebierka, BBQ volské oká, cheeseburger s whisky BBQ omáčkou,
sladké a
pikantné rebrá,
pikantné krídielka, trhaný kurací burger, údený losos, údený zemiakový šalát či bylinkový chlieb.
