Kvalitný včelí med, ktorý pochádza zo Slovenskej republiky. Dátum minimálnej trvanlivosti je 3 roky od dátumu plnenia. Skladovať pri teplote do 25°C, chrániť pred slnkom.
Každého konzumenta poteší výrazná chuť a sladkosť kvetového medu.
Vždy záleží, či v období kvitnutia agátu nekvitlo súčasne aj niečo iné, čo spôsobí skoršiu kryštalizáciu.
Med je najznámejší a najdôležitejší včelí produkt.
Je to hodnotná dietetická potravina, sladidlo aj "liek".
Viac o účinkoch a typoch včelieho medu sa dozviete v TOMTO článku.
Ako vzniká agátový med?
Včely pozbierajú nektár alebo medovice a iné sladké šťavy rastlinného pôvodu, ktoré obohatia látkami z vlastného tela (enzýmy a živočíšne bielkoviny z hltanových žliaz), pozmenia vo svojom tráviacom ústrojenstve a uskladnia v plástoch, kde potom táto hmota dozrieva na med.
Obsah jednoduchých cukrov - obzvlášť glukózy je veľmi dôležitý pre organizmus, pretože je priamo vstrebávaný sliznicou do krvi. Agátový med obsahuje z kvetových medov najmenej peľových zŕn, čím je aj najčírejším z medov.
Tým dodáva telu energiu okamžite. Je to hlavný zdroj výživy svalového tkaniva. A preto sa med hodí na rýchle posilnenie ťažko pracujúceho človeka, športovcov a pod.
Veľmi rýchlo osvieži aj jedna lyžica agátového medu.