Kuskus je v podstate cestovina, ktorá pôvod v severnej Afrike a do Európy sa dostala vďaka severoafrickým prisťahovalcom. Dnes sa kuskus vyrába priemyselne ako polotovar.
Ako správne pripraviť kuskus so slivkami a škoricou?
Z jedného balenia (70 g) pripravíme 1 porciu (jedna porcia zodpovedá cca 210 g hotového výrobku).
Návod na prípravu:
Obsah sáčku nasypeme do misky a prilejeme 150 ml horúcej vody.
Zmes dobre premiešame a necháme 7-10 minút odpočinúť pod pokrievkou.
Hotový kuskus pred konzumáciou ešte dôkladne premiešame a podávame ako samostatný pokrm, alebo ako prílohu k rôznym druhom mäsa a pod.
NÁŠ TIP: Zo zmesi môžeme tiež pripraviť ľahký dezert, ktorý sa dá zapekať v rúre. V priebehu dňa nám ochutený kuskus poslúži aj ako ľahká desiata.
Výživové údaje na 100 g hotového výrobku: energetická hodnota 480 kJ / 113 kcal; tuk 0,4 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1 g; sacharidy 25 g, z toho cukry 9 g; vláknina 0,4g; bielkoviny 2,1 g; soľ 0,01 g.