Cícerdodáva telu významné množstvo bielkovín, ktorých obsah je rovnaký alebo väčší ako v mäse či vajciach. Z minerálov stojí za zmienku železo (trikrát viac ako v mäse), draslík, horčík, vápnik a zinok.
Dodáva telu veľa energie a je zdrojom najdôležitejších živín.
Prečo je cícer zdravý?
je zdrojom vitamínu B9 (kyseliny listovej), železa, horčíka, mangánu, zinku, kremíka, vlákniny
znižuje hladinu cholesterolu
pôsobí preventívne proti rakovine hrubého čreva
je skvelým antioxidantom a ocenia ho ľudia s nízkou imunitou
má lepšiu stráviteľnosť ako ostatné strukoviny, preto je vhodný aj pre deti, tehotné a dojčiace ženy.
vhodné bylinky k cíceru sú bazalka,mäta,cesnak a kôpor.
Zloženie:cícerová múka, voda, E415
Výrobok neobsahuje lepok
Návod na prípravu: varíme v slanej vriacej vode 7 až 10 minút.
Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 1505 kJ / 527 kcal; tuky:3,26 g; z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,49 g; sacharidy: 67,17 g; z toho cukry: 1,67 g; bielkoviny: 10,67 g; soľ: 0,24 g.
Naše Slovensko je krásne, a aj tento druh tovaru sa viaže k nemu, je to pekná vec, len by som trošku odporučila, ak by sa dalo dopísať oslovenie a venovanie..... ďakujem...